ZAGREBAČKA BURZA

Trgovanje živnulo, turističke dionice na silaznoj putanji

Bionic
Reading

Likvidnost na domaćem tržištu kapitala danas je živnula, što inače nije obilježje trgovanja na samom početku tjedna. Ukupan dionički promet iznosio je oko 19 milijuna kuna, što je najviše u posljednjih mjesec dana, a djelomično je bio potpomognut blok transakcijom dionicom Zagrebačke burze u iznosu od 6,6 milijuna kuna

Dionički indeksi nastavili su s negativnim kretanjima iz prošlog tjedna, pri čemu su CROBEX i CROBEX10 pali oko 0,5 posto, što je osmi uzastopni dan pada šireg tržišta. Najviše su na udaru bile dionice industrijskog i turističkog sektora, čiji su indeksi oslabili 1,6 posto i 1,2 posto.

Najlikvidnije izdanje je bila povlaštena dionica Adrisa, koja je stagnirala cijenom pri 2,7 milijuna kuna prometa. Iznad dva milijuna kuna prometa još su prikupile dionice Valamar Riviere i Hrvatskog Telekoma, koje su pri tome zabilježile padove od 1,3 posto i 0,3 posto. Među milijunaše su ugurao još jedan hotelijer, dionica Arena Hospitality Groupa, s 1,3 milijuna kuna prometa, međutim slabom cjenovnom izvedbom od 3,2 posto minusa.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Gubitnik dana ipak je dionica Čakovečkih mlinova, koja je potonula 17 posto, ali na prometu od svega 25 tisuća kuna. Među dobitnicima se izdvaja dionica Tehnike, koja sa skokom od 19 posto nastavlja rast iz prošlog tjedna. Solidne poraste od 6 posto i 4 posto zabilježile su i dionice Medora Hotela i ljetovališta te Jadrana.

Dobitnik dana: Tehnika  +19,00%  59,50 kn

Gubitnik dana: Čakovečki mlinovi  -16,67%  5000,00 kn

CROBEX:  -0,47% 1797,95

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.