tržište kapitala

Trgovanje u petak na Zagrebačkoj burzi bez značajnijih pomaka

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi se u petak odvijalo bez nekih značajnijih pomaka, dionički indeksi su blago ojačali, a likvidnost je potonula na niske razine. Indeks CROBEX je ojačao 0,2 posto na 1.977,5 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 zabilježio blagi rast od 0,1 posto

Među sektorskim indeksima jedino je indeks građevinskog sektora kraj dana dočekao u negativnom teritoriju, i to s padom od 0,5 posto, dok je dobitnike predvodio indeks sektora industrije, koji je ojačao 1,2 posto.

Dionička likvidnost je potonula na svega 4,7 milijuna kuna, što je njena najniža razina od početka rujna. Niti jedno izdanje nije prikupilo milijunski promet, a najviše se trgovalo dionicama AD Plastika, koje su na prometu od 893 tisuće kuna ojačale 1,4 posto.

Slijede ih dionice Kraša, s prometom od 743 tisuće kuna uz i dalje nepromijenjenu cijenu. Uz već spomenutu dionicu AD Plastika, među aktivnijim izdanjima, dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice hotelijera HTP Korčule, koje su porasle 4,1 posto, te dionice Hrvatske poštanske banke, čija je cijena ojačala 1,8 posto. Na strani gubitnika su se našle dionice Auto Hrvatske, redovne dionice Adrisa i Zagrebačke banke, koje su oslabile redom 1,6 posto, 0,9 posto i 0,8 posto.

Dobitnik dana Čakovečki mlinovi +4,55% 6.900,00

Gubitnik dana Auto Hrvatska -1,63% 905,00

CROBEX +0,16% 1.977,48

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!