TRŽIŠTE KAPITALA

Trgovanje u petak bez jasnog sentimenta, Kraš ponovno u fokusu

Bionic
Reading

Na domaćem tržištu kapitala vladao je nejasan sentiment, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama uz male pomake, dok je likvidnost ojačala zahvaljujući blok trgovanju

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao s blagim padom od 0,1 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao neznatnih 0,01 posto. Od sektorskih indeksa, u zelenom su zaključili jedino indeksi transportnog i prehrambenog sektora, koji su porasli redom 0,8 posto i 0,6 posto, dok je gubitnike predvodio indeks sektora industrije s padom od 1,4 posto.

Ukupno je protrgovano oko 12 milijuna kuna, pri čemu je nešto manje od polovine prikupljeno u blok transakciji dionicom Excelsa nekretnine. U redovnom trgovanju, u fokusu ulagača su se ponovno našle dionice Kraša, koje su na prometu od 2,5 milijuna kuna ojačale 3,4 posto, čime su pokupile titulu dobitnika dana drugi dan zaredom. Aktivnije se trgovalo i dionicama Hrvatskog Telekoma, čije je cijena ojačala 0,6 posto na prometu od 875 tisuća kuna.

Među dobitnike su se ugurale i dionice Atlantske plovidbe i Excelsa nekretnine, koje su porasle 1,6 posto, dok su na strani gubitnika predvodile dionice Uljanika, koje su potonule 14,8 posto nakon smjene stečajnog upravitelja. Loš dan su imale i dionice Zagrebačke burze i Vira, koje su izgubile redom 8,5 posto i 5,5 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana: Kraš +3,36% 492,00 kune

Gubitnik dana: Uljanik -14,81% 0,92 kune

CROBEX: -0,06% 1.864,80 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.