tržište kapitala

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi: Indeksi nastavili u pozitivnom ritmu, likvidnost se vratila na skromne razine

Zagrebačka burza, ilustrativna fotografija

Zagrebačka burza, ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Domaće tržište kapitala u utorak je nastavilo s pozitivnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je, s druge strane, dionička likvidnost oslabila

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.715,2 bodova, što predstavlja rast od 0,8 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,4 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks prehrambenog sektora zaključio s gubitkom, i to od 1,6 posto, dok je najviše profitirao indeks turističkog sektora, koji je uzletio preko 4 posto.

Dionički promet je iznosio skromnih 6,2 milijuna kuna, a milijunski promet nije uspjelo prikupiti niti jedno izdanje.

Najviše se trgovalo dionicama Optima Telekoma, koje su na prometu od 916 tisuća kuna porasle 6,4 posto. Slijede ih dionice AD Plastika, s prometom od 635 tisuća kuna i rastom cijene od 4,1 posto, nakon objave o potpisu novog ugovora vrijednog 24 milijuna eura.

Titulu dobitnika dana je ipak pokupila dionica Sunce Hotela, čija je cijena uzletjela 9,9 posto, iako na prometu od tek 29 tisuća kuna, a dobar dan su imale i dionice Arena Hospitality Grupe te Đuro Đaković Grupe, koje su ojačale redom 5,9 posto i 3,2 posto.

S druge strane, loš dan su imale dionice Končar Elektroindustrije, koje su izgubile 4,2 posto na vrijednosti, te dionice Podravke i Zagrebačke banke, koje su kraj dana dočekale s minusima od 0,4 posto.

Dobitnik dana Sunce Hoteli +9,91% 122,00

Gubitnik dana Viro -8,16% 27,00

CROBEX +0,75% 1.715,22

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!