trgovanje dionicama

Trgovanje bez jasnog sentimenta na Zagrebačkoj burzi

Bionic
Reading

Na domaćem tržištu kapitala u srijedu je vladao nejasan sentiment, dionički indeksi su zaključili gotovo nepromijenjeni, dok se likvidnost zadržala na skromnim razinama. Indeks CROBEX je kraj dana dočekao s minimalnim padom od 0,01 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao blagih 0,1 posto

Od sektorskih indeksa, jedino je indeks sektora industrije zaključio u crvenom, i to s padom od 0,5 posto, dok je, s druge strane, najviše profitirao indeks građevinskog sektora, koji je ojačao 3 posto.

Ukupan dionički promet se zadržao na razini od prethodnog dana, te je iznosio oko 4,5 milijuna kuna. U fokusu ulagača su se našle dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,3 milijuna kuna ojačale 0,9 posto. Aktivno se trgovalo i dionicama Atlantske plovidbe, koje su nakon obavijesti o privremenoj blokadi računa potonule 2,5 posto na prometu od 871 tisuće kuna, te tako upisale svoj osmi uzastopni dan pada.

Loš dan su imale i dionice Dukata, čija je cijena izgubila 3,8 posto na vrijednosti, te dionice AD Plastika, koje su dan zaključile s minusom od 2,5 posto. S druge strane, među glavne dobitnike su se svrstale građevinske dionice, u prvom redu Instituta IGH, Dalekovoda i Ingre, koje su porasle redom 7,2 posto, 1,1 posto i 0,7 posto.

Dobitnik dana Institut IGH +7,19% 149,00

Gubitnik dana Dukat- 3,75% 770,00

CROBEX -0,01% 1.598,66

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.