SUKOB INTERESA U HANFI?

Trebala bi nadzirati Agram, a kod njih ima kredit

agram, euroherc

agram, euroherc

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

U Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) u siječnju je imenovana Gordana Letica, bivša dugogodišnja zaposlenica koncerna Agram. Iako bi sad trebala voditi brojne postupke protiv svog bivšeg poslodavca, pitanje je koliko je u tom revna jer čini se da je osobni interesi još uvijek vežu uz Agram, piše Večernji list

U Hanfu je Letica je došla s mjesta članice Nadzornog odbora Kreditne banke Zagreb, jedne od članica Agrama, a 2008. postala je i dioničarka Sunce osiguranja, također dijela koncerna, nakon što joj je kredit od 2,5 milijuna kuna za kupnju tri posto dionica dala tvrtka Eurodom, naravno, isto članica grupe.

Premda je kredit odobren kao kratkoročan, u financijskom izvješću Eurodoma za 2011. još uvijek stoji saldo njezina kredita od 2,34 milijuna kuna. Izvješće je potpisano 31. prosinca 2011. kao i izvješće Sunce osiguranja u kojem je Letica naznačena kao dioničarka, a u Upravno vijeće Hanfe imenovana je nekoliko tjedana kasnije – 26. siječnja

I dok iz koncerna Agram na upit Večernjeg lista o dionicama Sunca i kreditu Eurodoma odgovaraju da Letica nije dioničarka Sunce osiguranja od siječnja 2012, detalje oko kredita ne objašnjavaju.

U Hanfi također, piše Večernji list, štite svoju djelatnicu, koja se nakon upita o vlasništvu udjela u koncernu nije oglasila.

Večernjakovi izvori upućeni u poslovanje Agrama upozoravaju da je Letici, kao članici Hanfinog Upravnog vijeća, omogućeno da izravno pomaže i pogoduje bivšem poslodavcu u saniranju trenutačnih poslovnih problema u kojima se našao zbog višegodišnjeg preinvestiranja u nekretnine diljem Hrvatske.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi