lova do krova

Tražite priliku za dobro ulaganje? Analitičari s Wall Streeta preporučuju ovih pet dionica

15.11.2021 u 22:55

Bionic
Reading

Svjetske burze, barem one najlikvidnije i najbogatije, već su neko vrijeme na najvišim razinama u povijesti unatoč inflatornim pritiscima i nedostatku radne snage u zemljama poput SAD-a ili Japana. No ulagači i dalje traže dugoročne prilike na tržištu, u čemu su im pomogli analitičari TipRanksa koji se bave praćenjem portfelja i prinosa najuspješnijih ulagača

Među analitičarima s Wall Streeta vlada suglasje te su odabrali pet dionica koje se može promatrati kao pobjednike dugog roka, uz objašnjenja zašto su odabrane baš ove tvrtke.

Datadog (DDOG)

Što više kompanija seli mrežnu infrastrukturu u oblak, sve je više novih izazivača u toj domeni. Jedan od njih je i Datadog, koji je 2019. odradio IPO te je zabilježio 'neuobičajeno jak' treći kvartal ove godine.

Investicijska kuća Andrews nedavno je dala preporuku za kupnju dionica Datadoga i digla ciljanu cijenu sa 173 na čak 236 dolara, što je 21 posto više u odnosu na cijene kojima se sada trguje njome (195 dolara).

Snap One (SNPO)

Snap One, tehnološka tvrtka koja nudi pametna rješenja za umrežavanje domova i ureda te internet stvari, također je rasturila u trećem kvartalu te je počela konsolidirati poslovanje u smjeru 'pametnog življenja'. Analitičari s Wall Streeta također preporučuju kupnju ove dionice čija je cijena postavljena na 24 dolara.

Očekuje se da će tržište 'pametnog življenja' u idućim godinama rasti po stopama od 11 posto i više, a isto tako očekuje se da će zastoji u opskrbi koji traju cijelu ovu godine nestati već iduće, 2022., te dodatno ubrzati rast Snap Onea.

Zynga (ZNGA)

Zynga, jedan od najjačih izdavača mobilnih igara, nedavno je objavio da je imao najuspješniji treći kvartal u povijesti, nakon što su izdani novi naslovi i pronađeni novi korisnici, uz što je samo poslovanje racionalizirano.

Analitičari investicijske banke Wells Fargo kažu da se tvrtka ozbiljno bacila u traženje novih poslovnih modela, što se pokazalo uspješnom formulom i vratilo ju je na stare staze slave mobilnog gejminga. Analitičari snažno preporučuju kupnju dionice čija je ciljana cijena oko 13 dolara.

Nio (NIO)

Kineski Rimac automobili, Nio, završili su treći kvartal s pomiješanim rezultatima. Iako su prebacili očekivanja po pitanju zarade, ulagači su ponešto oprezniji zbog poteškoća u lancima opskrbe koji su narušili proizvodnju baterija, no vjeruje se da ti problemi neće još dugo trajati.

Prema analitičarima, tvrtka i dionica imaju sjajnu budućnosti jer tržište električnih automobila tek počinje ozbiljno rasti, a posebno visok i snažan rast očekuje se u matičnoj Kini. Zbog toga se u SAD-u preporučuje kupnja ove dionice čija je ciljana 67 dolara ili desetak dolara viša nego što njome trguje sada.

monday.com (MNDY)

Još jedan igrač koji na tržištu pruža usluge u oblaku za poduzeća. Tvrtka je profitirala na valu potražnje za digitalnim uslugama i potrebe za jasnom komunikacijom i taj moment još uvijek nije prošao, što su prepoznali i burzovni analitičari.

Navodi se da tvrtka rastura po svim ključnim pokazateljima fundamentalne analize i na dobrom je putu da tako i nastavi. Navodno monday.com ima i najefikasniju prodaju u sektoru, zbog čega se preporučuje kupnja dionice, no bez navođenja ciljane cijene.