U UŽEM KRUGU DESET KUPACA

Todorić potvrdio interes za Getro

22.04.2009 u 09:04

Bionic
Reading

Potpredsjednik Agrokora Ante Todorić jučer je prvi put javno potvrdio zainteresiranost koncerna za preuzimanje konkurentskog trgovačkog lanca Getro

Mlađi Todorić otkrio je novinarima u stanci međunarodne konferencije 'Budućnost obiteljskih tvrtki' da je Agrokor aktivni sudionik nedavno otvorenog procesa prodaje svojedobno prvog hrvatskog 'cash and carry' trgovca te da je ovih dana u tijeku i 'due dilligennce' Getroa, piše Poslovni dnevnik.

Vjekoslav Gucić, osnivač i jedini vlasnik Getroa, nakon što je polovicom listopada 2008. isplatio Europsku banku za obnovu i razvoj, koja je svojedobno tvrtku financijski potpomogla za osam posto udjela, poziv zainteresiranim kupcima odaslao je krajem ožujka. Za potporu kod odabira novog vlasnika Gucić je izabrao Zagrebačku banku. U međuvremenu, odnosno do sredine travnja, interes za Getro slanjem ponuda iskazalo je 12 kupaca. Četiri zainteresirana dolaze iz branše (Kaufland, Konzum, Mercator, Metro), dok su osam pisama namjere za uvrštenje Getroa u svoj portfelj adresirali investicijski fondovi.

Gucić je prema pisanju Poslovnog dnevnika odradio prvu fazu promišljanja o prodaji obiteljske tvrtke, diskvalificirajući navodno iz utrke samo dva fonda. Konačna bi Gucićeva odluka mogla stići krajem svibnja.