NOVI POSAO ANTONA KOVAČEVA

Tko je sve bio na otvaranju EIB-ova ureda u Zagrebu

  • Autor: N.S./Hina
  • Zadnja izmjena 05.10.2015 15:00
  • Objavljeno 05.10.2015 u 15:00
  • +8
  • +5

Branko Grčić i Dario Scannapieco svečano otvorili ured Europske investicijske banke u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Europska investicijska banka (EIB) otvorila je u ponedjeljak ured u Zagrebu

‘Otvaranjem ureda očekujemo povećanje suradnje između Hrvatske i EIB-a obimom i kvalitetom. Fokusirat ćemo se na projekte značajne za Hrvatsku, prvenstveno investicije, podržavanjem hrvatskih i stranih poduzetnika. Bit ćemo promotori investicija odnosno pripremljenih projekata u Hrvatskoj’, kazao je na svečanosti otvaranja voditelj EIB-ovog ureda u Zagrebu Anton Kovačev.

‘Interes stranih investitora postoji, ali i hrvatskih tako da vidim izuzetnu mogućnost zajedničkih investicija’, dodao je Kovačev, napomenuvši da je već nekoliko projekata u pripremi.

Dosad je Hrvatska uspješno surađivala EIB-om preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) , a otvaranjem ureda u Zagrebu ta suradnja bit će dovedena na novu razinu, kazao je.

Potpredsjednik EIB-a Dario Scannapeico rekao je da će poseban fokus biti na ulaganjima u malo i srednje poduzetništvo. ‘Vjerujemo u potencijal Hrvatske kao i to da ima puno stvari koje se mogu bolje učiniti i zato smo odlučili otvoriti ured u Zagrebu’.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić kazao je da je EIB od 2001. uložio u Hrvatsku 4,5 milijarde eura u mnoga područja hrvatskog gospodarstva. ‘Riječ je o povoljnom izvoru financiranja koji je bio snažna financijska poluga razvoja i rasta Hrvatske u posljednjih 15 godina’, istaknuo je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!