PRODAN ADRIATIC

Tko je samozatajni poduzetnik koji preuzima poznati opatijski hotel

18.02.2016 u 06:50

Bionic
Reading

Zagrebački poduzetnik Alberto Golomeić novi je vlasnik opatijskog Grand Hotela Adriatic koji je kupio od slovenskog Istrabenz Turizma. Tu su informaciju tportalu potvrdili u Teri Trgovini, veleprodaji alkoholnih i bezalkoholnih pića koja je u Golomeićevu vlasništvu.

Iako nam nisu željeli reći koliko je posao vrijedan, potvrđuju kako je ta tvrtka novi stopostotni vlasnik opatijskog hotela te kako će se preuzimanje provesti kraju tijekom ožujka.

'Budući da su u tijeku daljnje radnje nužne za ispunjenje uvjeta ugovora, sukladno odredbama nismo u mogućnosti davati dodatne informacije vezane uz transakciju', poručeno je iz Teri Trgovine.

Slovenski mediji nagađaju kako je hotel Adriatic prodan po cijeni od četiri milijuna eura uz preuzimanje osam milijuna eura duga. Isto tako, Finance pišu kako je za hotel bio zainteresiran srbijanski biznismen Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe koji je od Istrabenza već kupio hotel Kempinski u Portorožu.

Nazvali smo i samog Golomeića oko ovog posla, no on nije želio komentirati detaljnije zašto se odlučio na akviziciju poznatog opatijskog hotela. Riječ je o poduzetniku koji je nepoznat široj javnosti. Golomeićev biznis s pićima (Teri Trgovina) je jedan od najvećih u zemlji s godišnjim prihodom od 244 milijuna kuna.

Golomeiću ovo nije prvi posao u turizmu. Početkom prošle godine uložio je 15 milijuna kuna u obnovu kampa Materada u Poreču gdje bi trebalo osvanuti pedesetak luksuznih kućica za odmor. Vlasnik je i porečkog hotela Mauro, koji je lani ostvario promet od pet milijuna kuna.

Doznajemo da je prije nekoliko godina bio u igri kao potencijalni ulagač u Badel 1862.

'Nakon 23 godine poslovanja u trgovini i distribuciji pića i hrane, odlučio sam se za investiranje u turizam', rekao je početkom prošle godine Glasu Istre Alberto Golomeić.

Istrabenz Turizam šest je godina prodavao Grand Hotel Adriatic, jedan od najpoznatijih hotela na Opatijskoj rivijeri. Slovenski mediji pišu kako je Istrabenz zbog financijskih poteškoća izvan svojeg osnovno poslovanja – trgovanja naftnim derivatima – morao prodati hotel.

Grand hotel Adriatic u 2014. ostvario je prihod 48 milijuna kuna, te je poslovao s gubitkom od pet milijuna kuna. Hotel je s krajem 2014. imao 138 zaposlenih. Hotel je poznat po održavanju raznih kongresa, među ostalim u njemu se održava i godišnja konferencija Hrvatskog društva ekonomista.