POZNATI EKONOMIST U ZAGREBU

Thomas Piketty posjetio Milanovića

09.04.2015 u 18:49

Bionic
Reading

Poznati francuski ekonomist i autor knjige 'Kapital u 21. stoljeću' Thomas Piketty u četvrtak je posjetio premijera Zorana Milanovića, čime se Vlada pohvalila na svom službenom profilu na Twitteru

Milanović je s Pikettyjem razgovarao o njegovoj knjizi kojom je izazvao veliku pozornost širom svijeta, ukazujući na velike imovinske i dohodovne nejednakosti u suvremenom svijetu i zalažući se za radikalno oporezivanje krupnog kapitala i najviših dohodaka.

Razgovarali su i o globalnoj financijskoj krizi te o mogućim rješenjima koja u svojoj knjizi nudi i Piketty, priopćeno je iz Ureda premijera.

Naime Piketty je gost Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu u četvrtak 9. travnja u 19.30, a podsjetimo, prošle godine sam premijer pohvalio se time da čita Pikettyjev bestseler 'Kapital u 21. stoljeću'.

'To je knjiga koja je puno ozbiljnija od Marxova 'Kapitala', koja je obična improvizacija', kazao je tada Milanović.

Riječ je o nesumnjivo o najvažnijoj knjizi ekonomske problematike koja je izašla od početka ovog stoljeća, mišljenje je najvećeg broja vodećih svjetskih ekonomista. 'Kapital u 21. stoljeću' je dubinska znanstvena studija koja se bavi analizom odnosa između kapitala i rada, odnosno govori o tome kako veći profit od kapitala u usporedbi s profitom od rada stvara sve veću društvenu nejednakost, jer se bogati još više bogate, a siromašni siromaše.