ULAZAK U SVJETSKI LANAC

Tesco regrutira hrvatske dobavljače

18.01.2013 u 11:46

Bionic
Reading

Službeni predstavnici britanskog Tesca, trećeg najvećeg maloprodajnog lanca na svijetu, sastali su se u Hrvatskoj gospodarskoj komori s čelnicima dvadesetak hrvatskih tvrtki, potencijalnih dobavljača neprehrambenih proizvoda široke potrošnje

'Izuzetno smo zadovoljni održanim sastancima, za što posebno zahvaljujemo Hrvatskoj gospodarskoj komori i njezinoj organizaciji ovog susreta, a već smo donijeli i odluku o suradnji s nekim hrvatskim tvrtkama', poručili su iz Tesca nakon sastanaka pod nazivom 'Hrvatska kao nabavno tržište za Tesco', održanih u Hrvatskoj gospodarskoj komori u četvrtak 17. siječnja.

Službeni predstavnici britanskog Tesca, trećeg najvećeg maloprodajnog lanca na svijetu, lani u jesen izravno su se obratili Hrvatskoj gospodarskoj komori te izrazili želju da se upoznaju s hrvatskim tržištem, odnosno s potencijalnim dobavljačima odabranih neprehrambenih proizvoda široke potrošnje koje taj lanac standardno nudi potrošačima na policama svojih trgovina diljem Europe i svijeta.

Zvonko Fišer, direktor tvrtke MAR-MAR, vodećeg proizvođača školskih bilježnica u regiji, nakon sastanka je izjavio kako je razgovor bio i više nego konkretan i jezgrovit te su već dogovorili i posjet Tesca svom štandu na vodećem međunarodnom sajmu za papir, uredski materijal i tiskanice Paperworld, koji se potkraj siječnja održava u Frankfurtu.

I Nevenka Pelko, direktorica prodaje, marketinga i poslovnog razvoja tvrtke Inkepor iz Zaprešića, koja se bavi proizvodnjom porculana, zadovoljna je razgovorima. 'Tesco će inzistirati na niskim cijenama, ali svu smo proizvodnju iz Španjolske napokon vratili u Hrvatsku, tako da vjerujemo da raspolažemo kapacitetima i za povećanu proizvodnju', rekla je Pelko.


Na sastancima s Tescom sudjelovalo je 20 hrvatskih tvrtki koje je Tesco odabrao sa šireg popisa koji je HGK ustanovio prema zadanim kriterijima. Iznimno zadovoljni uspješnošću organizacije sastanka u HGK-u i razgovorima koje su vodili, predstavnici Tesca izjavili su kako je riječ samo o prvom u nizu planiranih susreta na kojima bi se poslovna suradnja mogla i proširiti.

To bi moglo značiti da postoje izgledi kako će se na nekom budućem popisu naći i hrvatske prehrambene tvrtke, a poslovna suradnja Tesca s Hrvatskom gospodarskom komorom nastavlja se na temeljima iznimno uspješnog početka.