ovo ljeto

Terme Tuhelj kreću s novim investicijskim ciklusom, evo koje novosti će nuditi

16.06.2023 u 16:03

Bionic
Reading

Terme Tuhelj ovog ljeta kreću s novim investicijskim ciklusom - s novim adrenalinskim toboganom na vanjskim bazenima te izgradnjom vlastite solarne elektrane i kotlovnicom na drvnu biomasu

Proširenje, rekonstrukcija i modernizacija unutarnjih bazena Vodenog planeta, daljnja digitalizacija poslovanja, vlastita solarna elektrana i kotlovnica na drvnu biomasu i novi adrenalinski tobogan Tuhi Slide, kojim će već ovog ljeta pojačati atraktivnost samog vanjskog kupališta, dio su investicijskog ciklusa Terma Tuhelj, koje ove godine slave 20. rođendan.

Od 2003., kad su od bivšeg vlasnika TRC-a Mihanović kupili nekretnine, sustavno su, kako kažu, ulagali u infrastrukturu i nove proizvode te zaposlenike. U rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih sadržaja, osmišljavanje nove ponude i edukaciju zaposlenika u proteklih je 20 godina tako je uloženo oko 30 milijuna eura, ističu iz Termi.

Otkad je 2003. godine obnovljen postojeći hotel i ubrzo izgrađeno najveće kupalište u Hrvatskoj s ukupno 5000 kvadrtanih metara vodene površine, kao i SPAeVITA wellness centar, Terme Tuhelj u svojoj ponudi imaju termalne i wellness usluge s ljekovitim blatom i termalnim vodama, a od 2013. mogu se pohvaliti i certifikatom 'Sustainable hotel'.

Zid unutarnjeg kupališta Vodenog planeta krasi mural slavnog Ede Murtića, kojeg je restaurirala prva doktorica umjetnosti u Hrvatskoj Mirjana Smolić.

Nakon što je 2019. postojeći kamp obnovljen i postao jedini kamp s pet vjezdica u Europi, nastaje Glamping village Terme Tuhelj, kompleks mobilnih kućica s pripadajućom wellness i spa ponudom. Glamping sadrži 36 mobilnih jedinica, privatan parking, bazen i privatan glamping wellness. Investicija je realizirana s austrijskim partnerom Gebetsroitherom.

„Svih ovih godina osluškivali smo potrebe tržišta i naših gostiju te ulagali u infrastrukturu, u razvoj novih proizvoda i, naravno, u kadrove. Ponosni smo što smo uspjeli izgraditi uspješnu turističku priču, koja je postala najvažniji čimbenik u području turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ima i vrlo važnu ulogu u kontinentalnom turizmu Hrvatske”, rekao je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj, napominjući kako konstantno šire svoju vidljivost i na inozemnom tržištu te ulažu u digitalizaciju poslovanja, što sve u konačnici doprinosi dobrim poslovnim rezultatima.

U Termama Olimia, u čijem su sastavu i Terme Tuhelj, izradili su srednjoročni plan razvoja, koji se dijelom već provodi. Uz već spomenute investicije u obnovljive izvore energije i novi adrenalinski tobogan, koji je kombinacija zatvorene tube i otvorenog slide dijela, kojim se spušta na gumonima, za goste je najzanimljivija rekonstrukcija unutarnjih bazena s restoranom i garderobama koja će se realizirati do 2025. godine.

„Najvažniji čimbenici za dobre rezultate su jasna vizija razvoja te stalno ulaganje u kvalitetu usluga i traženje napretka. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni kompetentan i motiviran kadar, bez kojeg nema uspješne turističke priče, a u čiji ćemo razvoj i zadovoljstvo i dalje nastojati ulagati“, rekao je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj, napominjući kako je vrijednost budućih investicija oko 30 milijuna eura.

Terme Tuhelj bilježe kontinuirani porast broja noćenja i prihoda. Dok je u prvih pet mjeseci 2019. broj noćenja iznosio 50.269, u istom periodu ove godine on iznosi 60.223, što je povećanje od 19,8 posto. U prvih pet mjeseci 2023. Terme Tuhelj prihodovale su 5.056.703 eura, što je povećanje od 27,4 posto u odnosu na 3.970.337 eura u istom razdoblju 2019.