ODOBRILA HANFA

Tedeschijev Atlantic izdaje obveznice, zadužuje se za 200 milijuna kuna

13.06.2016 u 14:07

Bionic
Reading

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) odobrila je Atlantic Grupi prospekt o izdavanju obveznica javnom ponudom u ukupnom iznosu od 200 milijuna kuna, kao i uvrštenje tog izdanja obveznica na Službeno tržište Zagrebačke burze

Kako se navodi u rješenju HANFA-e, Atlantic Grupi odobrava se jedinstveni prospekt u svezi javne ponude i uvrštenja obveznica, izdanih na ime, u nematerijaliziranom obliku, nominalnog iznosa - 1 kuna svaka, ukupnog nominalnog iznosa od 200 milijuna kuna, s fiksnom kamatnom stopom uz polugodišnju isplatu kamata te dospijećem od pet godina, na Službeno tržište Zagrebačke burze.

To je u ponedjeljak objavila Atlantic Grupa koja je nedavno najavila kako bi se sredstva prikupljena od izdanja koristila za otkup obveznica društva nominalnog iznosa 115 milijuna kuna, izdanih 20. rujna 2011. godine, s rokom dospijeća 20. rujna 2016. godine.

Ostatak prikupljenih sredstava koristio bi se za financiranje radnog kapitala.

Atlantic Grupa angažirala je Erste & Steiermärkische Bank, Raiffeisenbank Austriju i Zagrebačku banku kao zajedničke agente i pokrovitelje izdanja obveznica.