razgovor za Dnevnik Nove TV

Tedeschi o Vladinim mjerama i poskupljenjima: Bitno je osloboditi formiranje cijena, stižu turisti

19.05.2023 u 22:36

Bionic
Reading

Jedan od navećih hrvatskih poslodavaca i poduzetnika Emil Tedeschi prokomentirao je treba li Vlada i dalje intervenirati u cijene hrane i goriva te što će se dogoditi ako to prestane činiti

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, razgovarao je s reporterkom Dnevnika Nove TV Katarinom Jusić Mezga gdje je između ostalog komentirao očekuje li se ponovno poskupljenje nakon što se odmrznu cijene dobara na koje je Vlada intervenirala.

"Kao neko tko je po svjetonazoru liberalniji, smatram da to mora iskontrolirati tržište. I dalje će i proizvođači i trgovci za određene proizvode sigurno privlačiti građane sa niskim cijenama", rekao je i dodao da tu nije potrebna dodatna regulativa od strane države.

Istaknuo je da je jako jako bitno da se oslobodi formiranje cijena: "Dolazi nam turisti i loše je i za kompanije koje su u tom sektoru, ali i za samu državu koja kroz PDV i kroz trošarine ubire značajni dio koji ulazi u proračun, da se odrekne toga jer ljudi će putovati i onda je malo čudno da Mađari i Slovenci ili Česi ili Talijani ili Austrijanci uzmu taj novac, a da to ne uzmu kompanije koje operiraju u Hrvatskoj ili država".

Cijeli razgovor možete pogledati u videoprilogu Nove TV.