POTPISAN UGOVOR

Tedeschi kupuje Kalničke vode za 82 mil. kuna

30.09.2010 u 11:26

Bionic
Reading

Atlantic grupa potpisala je ugovor s Badelom 1862 o kupnji Kalničkih voda za 82 milijuna kuna. Nakon preuzimanja, tvrtka Kalničke vode Bio Natura će biti dio Atlanticove divizije Zdravlje i njega

'Akvizicija Kalničkih još je jedan strateški važan korak u razvoju Atlantic grupe. Preuzimanjem punionice u Kalniku osiguravamo budućnost našeg proizvoda Cedevita GO!, stvaramo pretpostavke za stabilnu proizvodnju i širenje poslovanja s bezalkoholnim napicima te s galonskim pakiranjem izvorske vode ulazimo u novi distribucijski kanal koji ima puno potencijala', poručio je Emil Tedeschi.

Poslovanje tvrtke Kalničke vode Bio Natura čine tri osnovna stupa – proizvodnja izvorske vode, proizvodnja mineralne gazirane vode te proizvodnja i distribucija galonskih pakiranja izvorske vode. Tvrtka je u 2009. godini ostvarila prodaju u vrijednosti od 50,6 milijuna kuna.

Nakon preuzimanja, Kalničke vode će u sustavu Atlantic grupe poslovati u okviru divizije Zdravlje i njega, kojoj, među ostalima, pripada Cedevita.