FORBESOVA LISTA 100 CELEBRITYJA

Taylor Swift uspješnija od Ronalda i Jamesa Pattersona

12.07.2016 u 17:51

  • +7

Najbogatiji

Izvor: Reuters / Autor: Danny Moloshok

Bionic
Reading

Zaradivši vrtoglavih 170 milijuna dolara prošle godine, američka pop pjevačica i glumica Taylor Swift lansirana je na sam vrh ovogodišnje tek objavljene Forbesove liste 100 slavnih

Iza sebe je ostavila kolegicuAdele sa 80,5 milijuna dolara, ali i tinejdžerske zvijezde One Direction sa 110 milijuna dolara.

Svojom zaradom pretekla je i najplaćenijeg nogometaša Cristiana Ronalda, i to gotovo za sto milijuna dolara, jer je on na bankovni račun spremio tek 88 milijuna, isto kao i voditelj popularnog televizijskog showadr. Phil. Njezina megapopularnost i zarada dvostruko je veća i od one američkog književnika Jamesa Pattersona, a on je 'keširao' 95 milijuna dolara.

Sam vrh dotaknula je zahvaljujući svjetskoj turneji '1989' i partnerstvu s Diet Cokeom, Kedsom i Appleom. U samo godinu dana skočila je na ovoj ljestvici sa osmog na prvo mjesto, zahvaljujući 112 posto više zarađenog novca, piše Forbes.

Nedodirljivi Mayweather

Ipak, njezina zarada je tek nešto više od polovice iznosa prošlogodišnjeg nositelja ove slavne liste, profesionalnog boksača Floyda Mayweathera koji je titulu najcelebrityja ponio nakon borbe stoljeća s Mannyjem Pacquianom.

Najbolje plaćeni glazbenik prošle godine bila je Katy Perry, spremivši u novčanik 135 milijuna dolara.

RTL Autor: RTL

Ovo je istovremeno najveća zarada koju je Talyor Swift ostvarila u svojoj dosadašnjoj karijeri. Prošle godine ona je iznosila dvostruko manje, 80 milijuna dolara. Da je kojim slučajem ostala u vezi sa škotskim DJ-em Calvinom Harrisom, koji se sa zaradom od 63 milijuna dolara našao na ovogodišnjem 23. mjestu liste megaslavnih i bogatih, njezino ime završilo bi na vrhu još jedne liste, one stotinu slavnih parova. Njihova zajednička zaradila daleko bi premašila ovogodišnje nositelje Beyonce i Jay-Z-ja sa 107,5 milijuna dolara.

Ronaldo ipak bolji od Messija

Među prvih deset na ovogodišnjoj listi slavnih završio je i američki glumac Kevin Hart, a on je prema Forbesu prvi komičar koji je uspio zaraditi više od Jerryja Seinfelda stekavši 87,5 milijuna dolara. Kralj etera Howard Stern ima dva i pol milijuna manje od njega.

Na listi je još jedan nogometaš, Lionel Messi, sa zaradom od 81,5 milijuna dolara te radijski voditelj Rush Limbaugh sa svega 79 milijuna. Svoje mjesto našao je i srpski teniski as Novak Đoković, a zauzeo je 26. mjesto s lani zarađenih 56 milijuna dolara.