deutsche telekom

Svjetska izložba digitalizacije vraća se u punom sjaju: Evo što sve DIGITAL X donosi u dva dana u gradu na Rajni

28.07.2022 u 15:59

Bionic
Reading

DIGITAL X, svjetska izložba digitalizacije u srcu Kölna koji 13. i 14. rujna postaje 'grad budućnosti', vraća se ove godine u punom sjaju, s još više partnera i posjetitelja koji će moći isprobati i svjedočiti digitalnim megatrendovima i inovacijama uživo. Na dva dana više od 100 popularnih lokacija u Kölnu, poput hotela, co-working prostora i kafića, postat će središta digitalizacije na 48 sati

Deutsche Telekom organizira ovogodišnji DIGITAL X 13. i 14. rujna, a kako je voditeljica projekta Madita-Maureen Junghof najavila, očekuju 40.000 posjetitelja i više od 300 njemačkih i inozemnih partnera koji će predstaviti svoje projekte i inovacije na više od 1000 lokacija u četiri okruga.

Svatko tko prošeće Kölnom ta dva dana imat će dojam kao da svjedoči kratkom pregledu budućnosti. Digitalna transformacija nikada prije nas nije suočila s većim izazovima – ili prilikama. Osobito su posljednje godine pokazale koliko je dalekosežan utjecaj digitalizacije na ljude, gospodarstvo i javni život, a DIGITAL X pruža odgovore, inspiraciju i orijentaciju za stvaranje boljeg razumijevanja te transformacije i mogućnosti da se ona oblikuje.

'Nastavljamo rasti u dva dana programa s još više pozornica, radionica i lokacija. Prvi put ćemo otvoriti 13 lokacija za naše privatne korisnike kako bi se mogli upoznati s digitalnim novostima i inovacijama. Bit će ponovno četiri okruga na kojima ćete doživjeti ekskluzivne premijere – Inspiration, Interaction, Future i Disruption. Interakcija u metaverzumu, robotika, digitalna telepatija su samo neka od iskustava koja će posjetitelji moći doživjeti. Ponovno ćemo naglasak staviti i na održivost, a pripremili smo i vrhunske nacionalne i međunarodne govornike, te odlične teme i rasprave o svim trendovima i inovacijama budućnosti.

Predstavit ćemo vam i našeg 5G tattoo robota koji će tetovirati posjetitelje, ali naravno ne pravom tintom. Bavit ćemo se temama zdravlja, urbanizacije, sigurnosti, povezivosti, digitalizacije, digitalne transformacije, održivosti, mobilnosti, globalizaciji, budućnosti tržišta rada, spolne ravnopravnosti. Sve rute kroz četiri okruga imat će 'stajališta' na kojima će moći upoznati inovacije Telekoma, naših partnera, a neće nedostajati ni zabave i glazbe', najavila je Junghof te istaknula da će ovogodišnji DIGITAL X biti veći od dosadašnjih.