SPORNA NABAVA STRUJE?

Švicarci odustali od TLM-a, kupuju samo Aluflexpack

Bionic
Reading

Propala je prodaja TLM-ove Tvornice valjanih proizvoda (TVP) austrijsko-švicarskom industrijskom koncernu Montana Tech Components.

Prema saznanju Poslovnog dnevnika, u veljači potpisan ugovor o kupnji TLM TVP-a sporazumno je stavljen izvan snage jer nisu ispunjeni svi preduvjeti koje je tražio kupac. Među tim preduvjetima bilo je rješavanje pitanja opskrbe strujom i sirovinama, zatim pitanje starih dugova HEP-u te ispunjenja investicijskih obveza povezanih s privatizacijom TLM-a.

Podsjetimo, Hypo je 3. veljače s Montana Tech Components, švicarskom tvrtkom austrijskog investitora Michaela Tojnera, potpisao ugovor o prodaji Aluflexpacka i TLM TVP-a nakon što je nekoliko mjeseci ekskluzivno pregovarao s tim proizvođačem industrijskih komponenti. TLM TVP i Aluflexpack su sa sveukupno 1100 zaposlenih među najvećim industrijskim poslodavcima u Hrvatskoj.

Prema pisanju bečkog dnevnika Der Standard, Hypo je nedavno počeo pregovarati s prije zainteresiranima za TLM TVP. Iz centrale Hypo banke u Austriji potvrdili su Poslovnom dnevniku da su počeli pregovarati s drugim interesentima za TLM TVP jer do kraja kolovoza žele prodati tvrtku. Rečeno nam je i da je vrlo izgledna finalizacija kupoprodaje Aluflexpacka Montani do kraja kolovoza. Prema navodima Hypa, Aluflexpack više nema vlasničke udjele u TLM TVP-u pa će se za svaku tvrtku potpisivati zasebni kupoprodajni ugovor.