INVESTICIJA U PROJEKT #BIRAJISTARSKO

Studenac ulaže u podršku istarskim proizvođačima za zajednički rast

07.09.2020 u 14:06

Bionic
Reading

Snažna međusobna potpora Studenca i vodećih istarskih proizvođača prehrambenih proizvoda doprinijela je poboljšanju prodajnih rezultata tog maloprodajnog lanca u istarskoj regiji

Studenac je, naime, uoči turističke sezone pokrenuo projekt #BirajIstarsko i zatim bez prekida investirao u lokalnu promociju istarske tradicije i dvadesetak proizvođača kako bi unaprijedio asortiman autohtonim proizvodima te povećao zadovoljstvo stalnih kupaca i novopridošlih gostiju.

Prepoznatljivi proizvodi kao što su tartufi, maslinovo ulje, fuži, šurlice i mnogi drugi suhomesnati, mliječni i pekarski proizvodi i dalje su svakodnevno na policama u više od 100 marketa u Istri, čime je Studenac podržao lokalnu industriju i poljoprivredu kako bi lakše poslovno preživjeli nadolazeće razdoblje u domaćem gospodarstvu. Iz Studenca zato potvrđuju da kupnja lokalnih proizvoda ima višestruku vrijednost u poticanju i razvoju domaće poljoprivrede, a i sezonski kupci zadovoljniji su kada nadohvat ruke imaju prodavaonicu u kojoj zajedno sa svakodnevnim uobičajenim potrepštinama mogu kupiti i vrhunske autohtone proizvode.

„Osim plasmana u asortiman Studenca, proizvođačima su na raspolaganju naša prodajna mreža i marketinška podrška. Naime, gospodarska kretanja nikomu ne idu na ruku, ali u Studencu uvijek nastojimo biti korak do kupaca, pa je i ovaj projekt ciljao na povećanje njihova zadovoljstva te u konačnici bolje prodajne rezultate u ključnim mjesecima za nas i naše lokalne partnere. Ovakve su investicije nužne bez obzira na izazovna vremena i iznimno smo sretni zbog zadovoljnih kupaca, pa zato istražujemo i mogućnosti za uvođenje lokalnih verzija s autohtonim proizvodima i u drugim regijama na Jadranu”, istaknuo je Michal Wojciech Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Uz autohtonost, kupci u Studencu dobivaju i vrhunsku kvalitetu proizvoda. Naime, podrijetlo namirnica i način obrade sve su važniji u donošenju kupovnih odluka potrošača, a potraga za domaćim i kvalitetnim proizvodima sve je izraženija, posebno kada su u pitanju mesni proizvodi i prerađevine. Jedan je od mnogih takvih renomiranih proizvođača na policama Studenca i istarski brend Histris. Izrastao je iz tradicije i umijeća u obradi mesa i spravljanju mesnih delicija, a svježe meso i mesne prerađevine su 100 posto hrvatskog podrijetla.

„Iznimno smo sretni i zadovoljni suradnjom sa Studencem i prilikom za predstavljanje svojih proizvoda na policama najraširenijeg maloprodajnog lanca u Istri. Uvijek rado ističemo korektan i partnerski odnos suradnje jer je upravo on ključan. Domaći proizvođači često mogu pokriti potrebe tržišta i očekujemo da se maloprodaja još snažnije okrene hrvatskim brendovima”, izjavio je Dalibor Matišić, direktor Histrisa iz Poreča.

Studenac kao vodeći maloprodajni lanac na Jadranu proteklih godina neprestano ulaže u poboljšanje svojeg asortimana i prilagodbu poslovanja radi ispunjavanja potreba svojih kupaca. Podrška ruralnom razvoju Istre tako je samo jedan od primjera.

„Kupci su iznimno pozitivno reagirali, ali nama je jednako vrijedan izravan razgovor i emocija koju smo postigli na degustacijama koje smo tijekom ljeta organizirali u našim prodavaonicama u Istri. Trenutačno u asortimanu Studenca u istarskim prodavaonicama imamo pedesetak vrsta artikala proizvođača i OPG-a iz te regije te smo otvoreni za razgovore i s ostalim lokalnim proizvođačima“, poručuje Dragan Dragojlović, član Uprave zadužen za prodaju u sjevernoj regiji Studenca.

Studenac i dalje nastavlja podržavati domaće proizvođače i poljoprivrednike kako bi stalnim kupcima, ali i turistima ponudio ono najbolje od hrvatskih autohtonih proizvoda. Sve o akciji i domaćim istarskim proizvodima dostupno je na internetskoj stranici www.studenac.hr/biraj-istarsko.