OD 28. OŽUJKA

Umirovljenici se imaju čemu nadati za Uskrs, više od 30 gradova i općina dijeli novac

15.03.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Dok će neki gradovi i općine pričekati, drugi su već otkrili koliko će iznositi uskrsnice, ali i do kada se umirovljenici mogu prijaviti za njih. Donosimo poznate iznose za 35 gradova i općina, ali i za jednu županiju

Uskrsnice će se dijeliti od od utorka 28. ožujka do četvrtka 6. travnja 2023. godine u prostorima Gradske uprave. Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici čija mirovina, uključujući i inozemnu, ne prelazi 335 eura i sve osobe, primatelji osobne invalidnine s područja Grada Čakovca. Sredstva za tu namjenu osigurana su u Gradskom proračunu, a uskrsnica iznosi 30 eura, piše portal Mirovina.hr.

Donji Miholjac

Korisnici nacionalne naknade i umirovljenici s mirovinom do 130 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 70 eura, umirovljenici s mirovinom od 130,01 do 20 eura, dobit će uskrsnicu u iznosu od 50 eura, a oni koji imaju mirovinu od 200,01 do 270 eura će dobiti 40 eura uskrsnice. Za isplatu uskrsnice se treba prijaviti kod tajnice u Gradskoj upravi do 24. ožujka, od 9 do 14 sati. Kod prijave treba dostaviti i kopiju tekućeg ili žiro računa, dokaz o isplaćenoj mirovini ili nacionalnoj naknadi iz 2023. godine, kopiju važeće osobne iskaznice.

Đurđevac

Umirovljenici i socijalno ugroženi građani stariji od 60 godina kao i korisnici invalidske mirovine koji imaju prebivalište na području grada i kojima prihodi iznose do 340 eura, dobit će uskrsnicu u iznosu od 30 eura. Prijave za uskrsnice se zaprimaju od danas putem mail-a: racunovodstvo@djurdjevac.hr ili se mogu predati osobno na porti Gradske uprave svaki radni dan od 8 do 16 sati, najkasnije do 7. travnja. Potrebno je dostaviti presliku osobne iskaznice, račun za isplatu, kopiju zadnjeg odreska od mirovine i Zahtjev.

Koprivnica

Umirovljenici s prebivalištem na područja Grada Koprivnice čija ukupna mirovina (tuzemna i inozemna) za mjesec veljaču, zajedno s dodacima, ne prelazi 306 eura dobit će 30 eura uskrsnice. Isti iznos će dobiti i osobe s invaliditetom u gradu, a u oba slučaja je potrebno predočiti dokaz o prebivalištu i visini mirovine isplaćene za mjesec veljaču. Vrijeme i mjesto podjele uskrsnica objavit ćemo naknadno, a kao i do sada to bi trebalo biti u tjednu uoči samog Uskrsa.

Krk

Umirovljenici s prebivalištem na području Grada Krka i s navršenih 75 godina života dobit će uskrsnicu u vrijednosti od 35 eura, a zahtjevi se zaprimaju od 15. ožujka, zaključno do 05. travnja ove godine.

Udruge umirovljenika grada Krka i Poljica – Šotovento, dostavit će podatke o svojim članovima koji ispunjavaju uvjete za dodjelu uskrsnice, dok će ostali umirovljenici uskrsnicu moći zatražili dostavom svojih podataka u pisarnicu Grada Krka, zatim poštanskim putem ili putem elektroničke pošte.

Kutjevo

Umirovljenici s mirovinom i ukupnim prihodima koji nisu veći od 265 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 30 eura. Potrebno je dostaviti popunjeni Zahtjev za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava (Obrazac 1.), presliku osobne iskaznice s prebivalištem na području Grada Kutjeva i presliku odreska ili potvrde o mirovini za mjesec veljaču 2023. godine. Zahtjev za korištenje sredstava se podnosi najkasnije do 24. ožujka 2023. godine

Labin

Pozivaju se umirovljenici koji su prve mirovine primili nakon 1. prosinca 2022. godini, da u Grad Labin dostave odrezak mirovine od siječnja ili veljače 2023. a također i ostale umirovljenike čiji se broj računa promijenio nakon 1. prosinca 2022. da Gradu dostave IBAN. Umirovljenici će dobiti iznose uskrsnica, ovisno o iznosu mirovina.

Umirovljenici s mirovinom do 132,72 eura će dobiti iznos od 70 eura, umirovljenici s mirovinom od 132,73 eura do 199,08 eura će dobiti iznos od 55 eura, umirovljenici s mirovinom od 199,09 eura do 265,44 eura će dobiti 40 eura. Umirovljenici s mirovinom od 265,45 eura do 345,08 eura dobit će iznos od 35 eura, a umirovljenici s mirovinama po međunarodnim Ugovorima (bez obzira na iznos a čiji zbroj međunarodne i hrvatske mirovine ne prelazi 345,08 eura ) će dobiti 35 eura.

Domaćice starije od 60 godina s prebivalištem na području Grada i korisnici gradskog Socijalnog programa ostvaruju pravo na poklon bon u vrijednosti od 35,00 EUR za nabavku prehrambenih artikala.

Lepoglava

Pravo na uskrsnice imaju svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Lepoglave čiji je mjesečni iznos mirovine manji ili jednak iznosu od 266 eura, a umirovljenici će dobiti uskrsnice u visini od 30 eura. Isplata počinje 6. ožujka i trajat će do 7. travnja. U tom se periodu uskrsnice mogu podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave (Antuna Mihanovića 12, Lepoglava) uz predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine.

Makarska

Umirovljenici čiji ukupni mjesečni iznos svih mirovina (tuzemne i inozemne) ne prelazi 465 eura dobit će uskrsnicu. Poznato je koji se sve dokumenti moraju dostaviti i u kojim uvjetima, a detalji se mogu vidjeti na web stranici. Ipak, nije navedeno o kojem se iznosu radi.

Mursko Središće

Mursko Središće svojim umirovljenicima daje bon za sve one kojima je zbroj mirovina manji od 450 eura. Oni koji imaju mirovine do 265 eura dobivaju bon u vrijednosti od 30 eura, dok će osobe koje dobivaju mirovinu od 266 eura do 360 eura dobiti bon u vrijednosti od 25 eura, a umirovljenici s mirovinom od 361 eura do 450 eura će dobiti bon u vrijednosti od 20 eura.

Uz gore navedene bonove umirovljenici koji ostvaruju pravo na dodjelu bonova dobit će i bon u vrijednosti od 20 eura koji će moći iskoristiti u mesnici Kiš u Murskom Središću. Prijave su počele 09. veljače, a rok za predaju dokumentacije je 17. ožujka.

Opatija

U Opatiji se zahtjevi za isplatu uskrsnica, ali i božićnica primaju do kraja veljače. Osim umirovljenika će sada po prvi puta pravo na ovu mjeru imati i korisnici prava na osobnu invalidninu. Obrasce zahtjeva možete pronaći na stranicama Grada. Nije poznato koliki će biti iznosi uskrsnica, piše portal Mirovina.hr

Osijek

Grad Osijek je osigurao u proračunu 400.000 eura za božićnice i uskrsnice. Još nisu poznati detalji tko će sve imati pravo na uskrsnice. Uz 400.000 eura koliko je ove godine u proračunu planirano za uskrsnice i božićnice, osigurano je i 40.000 eura za mjesečni dodatak umirovljenicima s malim mirovinama i 27.000 za projekte i programe udruga umirovljenika.

Najveći iznos uskrsnice od 55 eura dobit će oni s najmanjom mirovinom, do 135 eura. Umirovljenici s mirovinom od 135,01 eura do 160 eura dobit će uskrsnicu od 40 eura, oni s mirovinom od 160,01 do 230 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 35 eura, dok će umirovljenici s mirovinom od 230,01 do 270 eura primiti uskrsnicu od 20 eura. Umirovljenici s mirovinama od 270,01 do 340 eura primit će uskrsnicu od 15 eura. Isplata će se obaviti putem poštanske uputnice Hrvatske pošte, a rok za prijavu je zaključno do 6. travnja 2023.

Ozalj

Ozalj je ove godine povećao cenzus i iznose uskrsnica za umirovljenike. Pravo na uskrsnicu će moći ostvariti umirovljenici koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja, a kojima je mirovina jedini izvor prihoda. Umirovljenici čija mirovina iznosi do 200 eura mjesečno će dobiti 70 eura. Umirovljenici čija mirovina iznosi od 201 eura do 270 eura mjesečno će dobiti uskrsnicu u iznosu od 50 eura. U iznos mirovine uračunava se mirovina ostvarena u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Zahtjevi za se podnose Gradu Ozlju, Kurilovac 1 osobno, putem pošte na adresu Kurilovac 1, Ozalj ili putem e-maila pisarnica@ozalj.hr najkasnije do 24. ožujka 2023. godine. Zahtjevu treba priložiti odrezak zadnje isplaćene mirovine.

Rovinj

Umirovljenici s prebivalištem na području Grada Rovinja – Rovigno koji primaju mirovinu (zajedno s inozemnom) u ukupnom iznosu do 360 eura, da dostave podatke potrebne za isplatu jednokratnih novčanih pomoći povodom uskršnjih blagdana. Isplata će se vršiti putem tekućih računa, a u tu svrhu potrebno je dostaviti osobnu iskaznicu, OIB, broj tekućeg računa i potvrdu/isječak posljednje primljene mirovine. Molimo da nam podatke dostavite putem elektroničke pošte na e-mail : umirovljenici@rovinj-rovigno.hr. Podaci će se prikupljati do 24. ožujka 2023. godine.

Izvor: Profimedia / Autor: - / Wavebreak / Profimedia

Samobor

Grad Samobor je i ove godine osigurao sredstva za isplatu uskrsnica svojim umirovljenicima, ali i osobama s invaliditetom, nezaposlenim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata kao i svim ostalim nezaposlenim građanima, koji se nalaze u registru nezaposlenih osoba pri Zavodu za zapošljavanje. Umirovljenici koji imaju mirovinu do 305,26 eura imat će pravo na uskrsnicu. Iznos će ovisiti i o visini mirovine, a moći će se dobiti 30, 45 ili 70 eura.

Svi koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnice mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 13. veljače do 06. ožujka 2023. godine. Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti presliku važeće osobne iskaznice i odrezak mirovine za siječanj ili veljaču 2023. godine. Isplata uskrsnica vršit će se u poslovnici FINA-e u Samoboru, u razdoblju od 13. ožujka do 08. travnja 2023. godine.

Sisak

Umirovljenici koji imaju mirovinu do 300 eura dobit će 40 eura uskrsnice, a oni s mirovinom iznad 300 do 700 eura dobit će 30 eura uskrsnice. Isplata počinje 13 ožujka i traje do 8. travnja. Obavijesti o ostvarivanju prava na sisačku uskrsnicu šalju se ovih dana na adrese onih koji ostvaruju pravo.

Ako netko do 13. ožujka ne dobije obavijest, a ostvaruje pravo, moći će ga ostvariti predočenjem jednim od sljedećih dokumenata: zadnji odrezak od banke, na kojem je vidljiva svrha isplate mirovine od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Područni ured u Sisku ili zadnji odrezak mirovine, izdanog od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Područni ured u Sisku ili potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Područni ured u Sisku ili ispis elektronske potvrde o mirovinskom statusu iz sustava e-Građani.

Sveta Nedelja

Umirovljenici kojima visina osnovne mirovine (bez dodataka) ne prelazi iznos od 398,17 eura, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Svete Nedelje dobit će uskrsnicu u iznosu od 35 eura. Isplata će se obavljati po naseljima u Društvenim domovima i zgradi Gradske uprave razdoblju od 20. ožujka do 30. ožujka. Točno vrijeme i mjesto podjele po naseljima možete vidjeti ovdje, piše portal Mirovina.hr.

Isplata će se obavljati uz predočenje osobne iskaznice, odreska mirovine za mjesec veljaču ili ožujak 2023. godine ili drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine za mjesec veljaču ili ožujak 2023. godine i temeljem Potvrde o nezaposlenosti od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nezaposlenih osoba koje neće biti evidentirane na popisnoj listi dobivenoj od strane HZZ.

Valpovo

Grad Valpovo kreće s isplatom uskrsnice umirovljenicima čija su primanja manja od 225 eura koji će dobiti iznos od 35 eura. Umirovljenici dokumente mogu predati u gradskoj upravi od 15. do 29. ožujka 2023. godine. Potrebno je predati zadnji odrezak mirovine, presliku osobne iskaznice i broj tekućeg računa.

Velika Gorica

Svi umirovljenici koji imaju mirovinu do 330 eura (računajući tuzemnu i inozemnu mirovinu ukupno) i korisnici nacionalne naknade za starije osobe s prebivalištem na području Grada Velike Gorice imaju pravo na uskrsnicu. Točnije, umirovljenici koji imaju mirovinu do 132,72 eura te korisnici nacionalne naknade ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 110 eura, umirovljenici koji imaju mirovinu od 132,73 do 265,45 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 55 eura, a umirovljenici koji imaju mirovinu u iznosu od 265,46 do 330 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 40 eura. Prijave za uskrsnicu zaprimaju se do 27. ožujka 2023. godine, a ovdje možete vidjeti detalje predaje zahtjeva.

Vinkovci

Umirovljenici koji imaju mirovine do 270 eura dobit će uskrsnice u iznosu od 60 eura, dok oni koji imaju mirovine od 270,01 do 400 eura dobit će uskrsnice u iznosu od 40 eura. Tu su i korisnici prava na osobnu invalidninu, njih oko 300, koji će isto dobiti 40 eura. Isplata uskrsnica najavljena je za 21. i 22. ožujka, a umirovljenici će prethodno dobiti poziv kada trebaju doći u gradsku upravu po svoje uskrsnice.

Virovitica

Uskrsnicu u vrijednosti od 30 eura Grad će isplatiti svim umirovljenicima koji imaju prebivalište na području grada Virovitice i čija su ukupna primanja od mirovine niža od 310 eura. Uskrsnicu će dobiti i korisnici nacionalne mirovine za starije osobe. Isplata će se vršiti od 27. ožujka do 3. travnja na Gradskoj blagajni, Trg kralja Zvonimira 1, svakog radnog dana od 8:00 do 13:00 sati, prema početnom slovu prezimena, a detalje i raspored podjele možete vidjeti ovdje.

Općine Bilje

Umirovljenici s mirovinom do 200 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 40 eura, oni s mirovinom od 200,01 do 270 eura će dobiti 30 eura i 25 eura će dobiti umirovljenici s mirovinom od 270 do 400 eura.

Umirovljenici mogu do 24. ožujka dostaviti obavijest o mirovinskim primanjima (odrezak) za siječanj 2023. ili veljaču 2023. g., broj tekućeg/žiro računa na koji se uplaćuje mirovina i osobnu iskaznicu na uvid, svaki radni rad u vrijeme rada blagajne u Općini od 8 do 10 i od 13 do 14 sati.

Općina Bukovlje

Umirovljenici s prebivalištem na području općine, kojima mirovina nije veća od 270 eura mjesečno i osobe starije od 65 godina koje nemaju prihode dobit će uskrsnice u iznosu od 40 eura. Svi koji ispunjavaju te uvjete Zahtjev mogu podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bukovlje na propisanom obrascu od 1. do 20 ožujka 2023.

Potrebno je priložiti presliku osobne iskaznice, odrezak od posljednje mirovine, potvrdu Porezne o visini dohotka i primitaka, presliku žiro ili tekućeg računa korisnika na koji će biti isplaćena pomoć.

Općina Donji Andrijevci

Umirovljenici s prebivalištem na području općine Donji Andrijevci koji imaju mirovinu do 298,63 eura i korisnici nacionalne naknade za starije osobe dobit će uskrsnicu u obliku Konzumovog poklon bona od 40 eura. Umirovljenici se pozivaju da se jave u Općinu Donji Andrijevci u vremenu od 8 do 14 sati do 27.03.2023. godine. Uz prijavni obrazac koji se može preuzeti na stranici općine, potrebno je priložiti presliku odreska posljednje primljene mirovine ostvarene u Republici Hrvatskoj i inozemstvu i nacionalne naknade za starije osobe i dati na uvid osobnu iskaznicu.

Općina Gornji Kneginec

Umirovljenici, nezaposlene osobe prijavljene u HZZ-u i korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s prebivalištem na području Općine Gornji Kneginec će ostvariti pravo na uskrsnicu u iznosu od 20 eura.

Općina Kotoriba

Općina Kotoriba poziva sve umirovljenike koji primaju mirovinu manju od 350,00 eura i žive na području Općine Kotoriba da se jave u Jedinstveni upravni odjel Općine Kotoriba kako bi ostvarili pravo na Uskrsni poklon paket. Prijave se zaprimaju od ponedjeljka do petka u razdoblju od 7 do 14 sati, u Jedinstveni upravni odjel Općine Kotoriba, zaključno s 24. ožujka. Uz obrazac Prijave za Uskrsni poklon paket potrebno je priložiti osobnu iskaznicu i dokaz o visini mirovine.

Općina Matulji

Uskrsnicu će dobiti umirovljenici čija mirovina ne prelazi 332 eura mjesečno, kao i osobe starije od 65 godina bez prihoda ili s prihodima manjim od 332 eura mjesečno. Iznos uskrsnice je 40 eura. Zahtjevi za uskrsnicu se predaju poštom, osobno u pisarnici Općine Matulji ili na e-mail: opcina.matulji@matulji.hr do 27. ožujka. Uskrsnica će se isplaćivati na račun pa je potrebno dostaviti potvrdu o iznosu mirovine za prethodni mjesec i presliku kartice računa.

Općina Orehovica

Umirovljenici s prebivalištem na području Orehovice, kojima je ukupan iznos mirovine (domaće i inozemne) do 340 eura mjesečno dobit će uskrsnicu od 25 eura. Pomoć će se isplatiti do 31. ožujka. Umirovljenici trebaju dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Općine navedenu dokumentaciju: odreske svih mirovina primljenih prethodnog mjeseca, popunjenu i potpisanu izjavu o dostavi odrezaka svih mirovina, broj računa, kopija osobne iskaznice i OIB. Dokumentacija se dostavlja do 15. ožujka.

Općina Strahoninec

Ova općina će isplatiti uskrsnice u iznosu od 30 eura svim umirovljenicima starijim od 75 godina s područja općine. Umirovljenici koji su podatke dostavili za Božić, ne moraju ponovno dostavljati podatke, osim ako nije došlo do nekih promjena, piše portal Mirovina.hr

Općina Sveti Martin na Muri

Svi umirovljenici s područja Općine Sveti Martin na Muri koji primaju mirovinu u iznosu do 335 eura dobit će jednokratnu pomoć u bonovima u iznosu od 35 eura. Umirovljenici moraju dostaviti dva dokumenta, potvrdu o visini domaće i inozemne mirovine (zadnji odrezak mirovine) i potpisane Izjave stranaka da ne ostvaruju druge prihode u ukupnom iznosu većem od 335 eura.

Zahtjevi se zaprimaju svakog utorka i petka (28.02, 03.03., 07.03., 10.03., 14.03., 17.03., 21.03. i 24.03.2023.) od 09 do 12 sati u prostorijama Matice umirovljenika Međimurske županije, Podružnica Sveti Martin na Muri na adresi Trg Sv. Martina 9.

Općina Veliko Trojstvo

Općina Veliko Trojstvo poziva umirovljenike i primatelji nacionalne naknade za starije osobe s područja općine Veliko Trojstvo da najkasnije do 24. ožujka podnesu prijavu za dodjelu jednokratne novčane pomoći. Iznos uskrsnice za umirovljenike s mirovinama do 400 eura je 35 eura, a umirovljenici s mirovinama od 400,01 do 550 eura će dobiti 20 eura. Prijavu je moguće podnijeti neposredno u sjedištu Općine, putem e-pošte: milos@veliko-trojstvo.hr ili preko Matice umirovljenika.

Općina Vidovec

Pravo na isplatu uskrsnica ostvarit će umirovljenici koji imaju prebivalište na području Općine, nemaju nepodmirenih dugovanja prema općinskom proračunu i čiji iznos mirovine ne prelazi 264,45 eura. Uskrsnica će se isplatiti na bankovni račun umirovljenika u iznosu od 20 eura.

Općina Viškovci

Pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju korisnici zajamčene minimalne naknade, korisnici naknade za nezaposlene Hrvatske branitelje s mjesečnom opskrbninom u iznosu do 332 eura i umirovljenici s područja Općine Viškovci s mjesečnim iznosom mirovine do 400 eura uključujući i inozemne mirovine sa svim dodacima i po svim mirovinama. Pozivamo sve umirovljenike s područja Općine Viškovci koji udovoljavaju gore navedenim uvjetima da od 01.ožujka .2023. do 10. ožujka .2023. godine podnesu Zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći. Što sve trebate dostaviti možete vidjeti ovdje.

Općina Vrpolje

Isplata Uskrsnice umirovljenicima s područja Općine Vrpolje isplaćuje se u sljedećim iznosima. Umirovljenicima s mirovinom do 200 eura isplatit će se iznos od 55 eura, umirovljenicima s mirovinom od 200 do 350 eura isplatit će se iznos od 35 eura. Potrebno je priložiti presliku važeće osobne iskaznice i OIB (ukoliko nije naveden u osobnoj iskaznici), presliku dokaza o visini isplaćene mirovine (hrvatske i/ili inozemne) za prethodni mjesec – veljaču 2023. godine, presliku bankovnog računa, izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Popunjeni zahtjev s pratećom dokumentacijom podnosi se radnim danom u vremenu od 8 do 15 sati od 6. ožujka 2023. godine do 31. ožujka 2023. godine dolaskom u službene prostorije Općine Vrpolje

Osječko-baranjska županija

Umirovljenici kojima mirovina iznosi 160 eura ili manje dobit će uskrsnicu u iznosu od 25 eura po osobi. Novac će se umirovljenicima dostaviti na kućne adrese. Isplata se obavlja prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a čiji korisnici nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici koji mirovinu ostvaruju iz bivših jugoslavenskih republika, a čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu iznosi 160 eura ili manje