ŽDERIĆ ISPADA?

Stipić grupa preuzima Ban i Bundek centar

Bionic
Reading

Stipić grupa provodi posljednju fazu dubinskog snimanja nakon koje bi trebala preuzeti luksuzne Ban i Bundek Centar u Zagrebu, projekte vrijedne između 140 i 160 milijuna eura, koje je Zagrebačka banka prestala financirati

U oba projekta većinske udjele imaju IGH na čelu s Jurom Radićem i splitski Konstruktor Željka Žderića, s tim da u Ban Centru manjinski udio ima i Nikica Valentić te Zagrebačka banka

O ovoj najvećoj ovogodišnjoj transakciji na tržištu nekretnina nitko od uključenih u pregovore ne želi javno govoriti dok se posao ne finalizira. Još nije do kraja definirano kako će ići nova raspodjela udjela, ali i izvođenja radova na projektima. Dosad je radove na oba projekta izvodio Konstruktor, a nadzirao je IGH iako su obje tvrtke u oba projekta u svojstvu investitora.

Poslovni dnevnik doznaje da je Stipić grupa pred preuzimanjem projekata, ali da provodi posljednje kontrole i pregovara o udjelu. 'Vjerojatno neće tu biti puno gotovine isplaćeno, više se radi o preuzimanju obveza, prebijanju dugova i redefiniranju strategije prodaje u zamjenu za udjele', kaže upućeni izvor.

Prema nekim sadašnjim modelima koji se razrađuju, IGH će ipak određenim udjelom ostati i u jednom i drugom projektu, ali više neće imati glavnu riječ. Konstruktor vjerojatno u potpunosti ispada iz oba projekta, i kao investitor i kao izvođač. Sada IGH ima 37,5 posto u Banu i 50 posto u Bundek Centru, a Konstruktor 42,5, odnosno 50 posto u projektima. Iako su Konstruktor i IGH bili partneri na brojnim projektima, krenulo je veliko razdruživanje krajem prošle godine.