ČESTITKA OD LIPE

Sretan vam Dan porezne slobode - znate li što je to?

01.07.2016 u 11:15

Bionic
Reading

Udruga poreznih obveznika Lipa svim radnicima čestitala je u petak Dan porezne slobode. Radnik koji prima prosječnu plaću, oženjen, s jednim djetetom, iz Zagreba, nepušač, koji ima automobil, za državu radi čak 181 dan u godini, izračunali su u Lipi

'Dan porezne slobode je dan u godini kad prestajete raditi za državu i njene institucije – one svima potrebne (školstvo, zdravstvo), ali i prekobrojne i upitne agencije, institute, ustanove i njihove subvencije, poticaje, potpore i naknade. U Hrvatskoj radnik s prosječnim primanjima taj dan može proslaviti 1. srpnja', priopćili su iz Udruge.

Ukupno porezno opterećenje radnika s prosječnom plaćom u Hrvatskoj je veće od 50 posto. To znači da prosječni hrvatski porezni obveznik radi za državu nešto više od pola godine, što se u odnosu na 2015. godinu nije promijenilo, ističu iz Lipe.

Udruga poziva građane da Dan porezne slobode obilježe na društvenim mrežama dijeleći hashtag #ManjiPorezi te da tako ukažu na problem prevelikog poreznog opterećenja građana u Hrvatskoj.