SEPA izravno terećenje

Splitska banka prva u Hrvatskoj potpisala ugovor o novom proizvodu na tržištu

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Splitska banka

Od sada će svi klijenti Splitske banke, ali i klijenti ostalih banaka, moći uplaćivati donacije prema udruzi Naš Hajduk putem usluge SEPA izravnog terećenja

Splitska banka d.d. je prva banka u Hrvatskoj koja je usvojivši SEPA standarde zadovoljila sva SEPA pravila i potpisala s primateljem plaćanja, u ovom slučaju - udrugom 'Naš Hajduk',  ugovor o novom proizvodu na tržištu: SEPA izravno terećenje.

Naime, nakon što je 5. lipnja 2017. godine započela primjena usluga SEPA-e - izravno terećenje, koje pravnim osobama omogućava da izravna terećenja kojima korisnici plaćaju njihove usluge provode jednostavno i brzo, Splitska banka je kao prva banka u Hrvatskoj potpisala ugovor o izravnom terećenju upravo s udrugom 'Naš Hajduk' po pravilima SEPA-e (jedinstvenog područja plaćanja u eurima).

Iako je u Hrvatskoj plaćanje izravnim terećenjem prisutno već 17 godina, novi SEPA standard SDD donosi promjenu u obradi naloga izravnih terećenja i pojednostavljen proces plaćanja te je sada primatelju platnih naloga dovoljno ugovoriti ovu uslugu samo s jednom bankom, neovisno o tome u kojoj banci u Hrvatskoj platitelji usluga imaju račune.

Splitska banka je, zadovoljivši sve uvjete s jedne strane, u suradnji s udrugom 'Naš Hajduk' koja je obavila i zadovoljila sve potrebne tehničke preduvjete s druge strane u rekordnom roku, omogućila svim članovima udruge da na jednostavan način sudjeluju u doniranju Udruge.

To znači kako će od sada svi klijenti Splitske banke, ali i klijenti ostalih banaka, moći uplaćivati donacije prema udruzi 'Naš Hajduk' putem usluge SEPA izravnog terećenja, a novost je da ovaj novi proizvod omogućuje i pravnim osobama sklapanje ugovora o izravnom terećenju, u ovom slučaju s udrugom 'Naš Hajduk'. Također, želimo naglasiti kako sve fizičke osobe donatori ovu uslugu ugovaraju izravno s udrugom 'Naš Hajduk', bez dolaska u poslovnice Splitske banke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi