POVOLJNIJE KAMATE

Splitska banka nudi kredite vezane uz euribor

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 24.09.2012 16:30
  • Objavljeno 24.09.2012 u 16:30
Andre-Marc Prudent

Andre-Marc Prudent

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Čelnici Splitske banke predstavili su na konferenciji za novinare novitete u poslovanju banke. Među najinovativnijim proizvodima s ovog predstavljanja ističu se gotovinski krediti s fiksnom i indeksiranom kamatnom stopom

Korisnici gotovinskih kredita Splitske banke moći će birati između tri načina obračuna kamate. Uz uobičajenu promjenjivu kamatnu stopu, nudi im se mogućnost fiksne kamatne stope te indeksirane kamatne stope.

'Od sada naši klijenti sami odlučuju hoće li izabrati sigurnost u vidu fiksne kamatne stope ili će se pak odlučiti za kredit s indeksiranom kamatnom stopom koji se može, sukladno tržišnim uvjetima, povećavati ili smanjivati', istaknula je Nelsi Rončević, članica Uprave za poslovanje s građanstvom.

Kod indeksiranih kredita kamatna stopa će se izračunavati na bazi šest mjesečnog euribora, a obračun će se raditi dva puta godišnje. Poseban pogodnost onima koji se odluče za indeksirani kredit je da će ga moći u svakom trenutku trajanja kredita promijeniti u kredit s fiksnom kamatnom stopom.

'Trenutno je kamatna stopa na takve kredite 7,43 posto (efektivno 9,64 posto), dok je fiksna kamatna stopa 8,88 posto (9,64 posto), otkrila je Rončević, najavljujući slični model i za stambene kredite.

Naglašavajući da je Splitska banka ostvarila većinu postavljenih ambicija, predsjednik Uprave Andre-Marc Prudent izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u zadnjih šest godina otkako je Splitska banka članica grupe Societe Generale.

Kao najveći uspjeh spomenuo je širenje poslovanja na kontinentalni dio Hrvatske. 'Danas sa 118 poslovnica u svim županijama i mrežom s više od 20 poslovnica u Zagrebu, mislim da smo to i uspjeli', rekao je Prudent.

Predstavljena je i uspješna suradnja s kartičarskom kućom Visa, koja se nastavlja izdavanjem premium kartice VISA Platinum kao dio ekskluzivnog paketa Platinum.

'Uvjereni smo kako će ovaj premium proizvod pridonijeti rastu hrvatskog turizma, upravo zbog potencijala koji kroz svoje pogodnosti nudi korisnicima', izjavila je Gorana Perišić Kranjčec, glavna menadžerica Vise u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi