suvlasnici agrokora

Snažan skok dobiti VTB banke u drugom tromjesečju

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 09.08.2018 13:31
  • Objavljeno 09.08.2018 u 13:31
Poslovnica VTB banke u Kijevu

Poslovnica VTB banke u Kijevu

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ruska banka VTB objavila je u četvrtak da je drugo tromjesečje zaključila s osjetno većom neto dobiti, uz više prihode od kamata, naknada i provizija i znatno smanjene rezervacije za nenaplative kredite. U razdoblju od travnja do lipnja druga po veličini ruska banka, pod kontrolom države, zabilježila je 41,9 posto veću dobit nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, od 43 milijarde rubalja (572,9 milijuna eura).

Neto prihodi od kamata porasli su u odnosu na prošlogodišnje razdoblje 6,7 posto, na 121,8 milijardi rubalja. Neto prihodi od naknada i provizija veći su na godišnjoj razini za 3,4 posto, dosegnuvši 24,2 milijarde rubalja, priopćila je ruska banka.

Rezervacije za gubitke po kreditima smanjene su pak 60,5 posto, na 48,3 milijarde rubalja.

U prvoj polovici godine neto dobit VTB-a povećana je za 70,1 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 98,5 milijardi rubalja.

Neto prihodi od kamata porasli su u prvih šest ovogodišnjih mjeseci 4,8 posto, na 238,1 milijardi rubalja. Neto prihodi od naknada i provizija uvećani su sedam posto, dosegnuvši 46,1 milijardu rubalja.

"Ostvarili smo snažan rast u poslovanju s građanima te s malim i srednjim poduzećima dok je probitabilnost u korporativnom i investicijskom bankovnom poslovanju dodatno poboljšana. To ističe uspjeh naših kontinuiranih nastojanja da dodatno proširimo lepezu naših usluga i povećamo temeljne prihode", naglašava u priopćenju direktor i predsjednik uprave Andrej Kostin.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!