TRŽIŠTE KAPITALA

Snažan promet u iščekivanju rezultata, u fokusu turističke dionice

Maistra

Maistra

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maistra

Domaće tržište kapitala je svjedočilo živom trgovanju u utorak, gdje je dosegnut najviši promet u zadnjih pet tjedana, potaknut iščekivanjem kvartalnih rezultata kompanija. Indeksi su imali mješoviti dan, gdje je CROBEX ojačao 0,13 posto, ali je istovremeno blue chip indeks CROBEX10 izgubio 0,2 posto na vrijednosti, prvenstveno potisnut dionicom Hrvatskog Telekoma, nakon objave rezultata za četvrti kvartal

Ukupno je na burzi protrgovano 34,5 milijuna kuna, od čega 11 milijuna kuna u blok transakcijama Hrvatskog Telekoma sa 7,2 milijuna kuna i Valamar Riviere s 3,7 milijuna kuna prometa.

U redovnom trgovanju su dominirale dionice turističkog sektora, pri čemu je Maistra bila u fokusu investitora sa 7,8 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 3,3 posto, što joj je priskrbilo titulu dobitnika dana. Po prometu slijede dionica Plave lagune s 5,5 milijuna kuna prometa i rastom od 0,6 posto, te Valamar Riviera s rastom cijene od 0,3 posto uz 3,6 milijuna kuna protrgovane vrijednosti.

Svega je jedan gubitnik bio među top deset najlikvidnijih izdanja, i to dionica Hrvatskog Telekoma, koja je pala 1,9 posto pri 2,8 milijuna kuna prometa, što je izravna posljedica slabijih rezultata koje je kompanija objavila tijekom jutra.

Titula gubitnika dana ipak ide dionici Petrokemije, koja je potonula 5,4 posto, kao posljedica realizacije kapitalnih dobitaka nakon sjajne cjenovne izvedbe u veljači.

Dobitnik dana: Maistra +3,31% 312,00 kuna

Gubitnik dana: Petrokemija -5,41% 70,00 kuna

CROBEX: +0,13% 2.030,17 bodova

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!