tržište kapitala

Smiruje se euforija oko Kraša, dobitnik dana dionica Jadroplova

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Karmen Mrkic / CROPIX

Tjedan kojeg obilježava sezona kvartalnih financijskih izvještaja je započeo u zelenom teritoriju, gdje su CROBEX i CROBEX10 ojačali 0,1 posto i 0,4 posto, pri čemu su blue-chip izdanja predvodila dobitnike

Od značajnijih kompanija svoja izvješća su do sada objavile INA, Excelsa nekretnine i Luka Rijeka, a pravi val rezultata se tek očekuje u narednim danima. Likvidnost je nastavila u skromnijem tonu, s obzirom da se smiruje euforija oko Kraša kojim je u ponedjeljak protrgovano svega milijun kuna prometa uz pad cijene od oko 1 posto.

Ukupna likvidnost na burzi je iznosila 8,3 milijuna kuna, uz tri milijunaša. Uz već spomenuti Kraš tu su još bile dionice HT-a sa 1,3 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 1,2 posto, kao i povlaštena dionica Adrisa koja je stagnirala cijenom pri 1,1 milijun kuna prometa.

Titula dobitnika dana ide dionici Jadroplova koja je skočila čak 22 posto, a slijedi Uljanik sa 9 posto rasta. Na strani gubitnika prvo mjesto drži Excelsa nekretnine sa minusom od 9 posto, a slijedi dionica Đuro Đaković grupe koja je pala 4,2 posto, nakon predaha u petak kada je porasla 8,5 posto.

Dionica Đure Đakovića se već neko vrijeme kreće u silaznom trendu, što je samo dodatno pojačano nakon potvrde problema oko isplate plaća i štrajka zaposlenika.

Dobitnik dana Jadroplov +22,01% 19,40

Gubitnik dana Excelsa nekretnine -8,99% 162,00

CROBEX +0,11% 2.014,73

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!