dan na burzi

Skromna likvidnost i trgovanje bez jasnog trenda

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u zadnji tjedan kvartalnih rezultata ušlo poprilično uspavano. Dionički indeksi su dan zaključili bez nekog jasnog trenda, gdje je CROBEX kliznuo 0,1 posto, dok je uži indeks CROBEX10 zaključio bez promjene vrijednosti. Likvidnost je bila skromna, karakteristična za razdoblje godišnjih odmora, te je protrgovano svega 4,5 milijuna kuna

Među sektorskim indeksima je bilo nešto življe, gdje se dobrom izvedbom izdvajaju građevinski i transportni sektori čiji su indeksi porasli 1,5 posto i 1,7 posto. U fokusu investitora se našla dionica Podravke, koja je s 2,7 milijuna kuna protrgovane vrijednosti činila preko polovinu prometa, te joj je cijena pri tome stagnirala na 586 kuna.

Među likvidnijim izdanjima je bila i dionica Zagrebačke banke koja je prikupila tek nešto ispod 600 tisuća kuna prometa, također bez promjene cijene, nakon što je kompanija objavila rezultate za drugo tromjesečje. Uvjerljivi dobitnici dana su dionice Jadroplova i Dalekovoda sa skokom cijene od 7,8 posto i 6,7 posto, pri čemu je Dalekovod pozitivno reagirao na vijest kako je kompanija dokapitalizirana s 310 milijuna kuna od strane.

Napredna energetska rješenja, čiji su osnivači Construction Line Limited i Končar– Ulaganja. Na strani gubitnika izdvaja se dionica Ilirije s padom cijene od 6,2 posto, a slab dan su imale i dionice Spačve i Ingre s minusom od 4,2 posto i 2,7 posto.

Dobitnik dana Jadroplov +7,78% 36,00

Gubitnik dana Ilirija -6,17% 152,00

CROBEX -0,07% 1.929,65