TVRTKA IZ AFERE BOJENJA TUNELA

Skladgradnja pobijedila na natječaju Hrvatskih voda

  • Autor: O. I. N.
  • Zadnja izmjena 21.08.2013 14:51
  • Objavljeno 21.08.2013 u 11:51
Slaven Žužul

Slaven Žužul

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Jurić

Dok javnost iščekuje hoće li DORH nakon tri vještačenja podići optužnicu za aferu 'bojenja tunela', tvrtka Skladgradnja Slavena Žužula ugovara nove poslove u javnom sektoru

U ožujku je Žužulova Skladgradnja pobijedila na HAC-ovom natječaju za gradnju mosta na Savi koji im je donio posao vrijedan skoro 180 milijuna kuna, a sada su osvojili natječaj Hrvatskih voda za izvođača radova na obrani Metkovića od poplava.

Natječaj je ta državna tvrtka raspisala u ožujku. Skladgradnja i češki OHL (sestrinska tvrtka španjolskog OHL-a, s kojim grade most na Savi) dali su najnižu ponudu u iznosu od 32,5 milijuna kuna. Javili su se još i zajednica ponuditelja Neretvanski sliv, Vodoprivreda Split, Cetina d.d., Vodoprivreda Vrgorac i Brodska posavina d.o.o., zatim Swietelsky i Geodetika, Viadukt i Werkos, Osijek Koteks, a najskuplja ponuda bila je ona Ing-grada i Vodoprivrede Vinkovci u iznosu od 42,1 milijuna kuna. Iz tvrtke Skladgradnja izvijestili su da će graditi nasipe, dovodne kanale s pratećim objektima, regulacijske ustave, kabelske trase i objekte na kruni nasipa.

Podsjetimo da je Državno odvjetništvo prije nekoliko godina pokrenulo postupak u slučaju 'bojenja tunela' s tvrdnjom da je HAC radove na bojenju tunela preplatio Skladgradnji za dvadesetak milijuna kuna, no optužnica do danas nije podignuta, iako su već obavljena tri vještačenja. U medijima se čak pojavila informacija da bi u slučaju odbacivanja optužnice Slaven Žužul mogao od države tražiti milijunsku odštetu, zbog dva i pol mjeseca koja je proveo u pritvoru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!