NAJNIŽA PONUDA

Skladgradnja najjeftinija na natječaju za Most Sava

19.03.2013 u 13:45

Bionic
Reading

Tvrtka Skladgradnja je s partnerom, španjolskom tvrtkom OHL iz Madrida, dala najpovoljniju ponudu na natječaju za izbor izvođača radova na međunarodnom Mostu Sava

Riječ je koridoru koji spaja koridor Vc iz BiH na autocestu Beli Manastir - Osijek - Svilaj. To je najvažniji objekt na dionici Sredanci – granica Bosne i Hercegovine, a budući da je na rijeci Savi granica između Hrvatske i BiH, potpisan je međudržavni Sporazum o izgradnji mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoceste na Koridoru Vc.

Most Sava dug je 660 metara, predviđene su tri vozne trake sa zaštitnim prometnim pojasevima od pola metra s obje strane kolnika, objašnjavaju u priopćenju iz Skladgradnje.

Natječaj je raspisan krajem siječnja, a investitor su Hrvatske autoceste. Projekt financijski u jednakim omjerima pokrivaju Hrvatska i BiH, a sredstva su osigurana putem kredita EBRD banke i EIB banke.

Skladgradnja i OHL dali su najnižu ponudu u iznosu od 23,8 milijuna eura, a slijede JV Hidroelektra Niskogradnja i Integral inženjering iz BiH te Vijadukt. Najskuplji su bili Austrijanci Strabag te JV CMB i BianiniLavori iz Italije. Na natječaj su se javili i JV Bilfinger, Đuro Đaković montaža, ŽGP Sarajevo i Euroasfalt Sarajevo. O tome tko će dobiti posao odlučit će se nakon procjene ponuda