MULJALI S RAČUNIMA KLIJENATA

Skandal i dalje trese banku Wells Fargo, izvršni direktor podnio ostavku

13.10.2016 u 10:36

Bionic
Reading

Izvršni direktor banke Wells Fargo John Stumpf podnio je ostavku u svjetlu skandala oko otvaranja računa korisnika bez njihova znanja, objavila je u srijedu ta banka

Banka i dalje istražuje kako je otvoreno dva milijuna računa bez dozvole korisnika, a nedavno je objavila da Stumpf, koji je prošle godine plaćen 19,3 milijuna dolara, neće dobivati plaću tijekom istrage.

"Iako sam bio duboko posvećen i fokusiran na upravljanje tvrtkom kroz ovo razdoblje, odlučio sam da je najbolje za tvrtku da odstupim", poručio je u srijedu Stumpf.

Na čelnom mjestu banke naslijedit će ga sadašnji predsjednik banke i glavni operativni direktor Timothy Sloan, dok će nezavisni predsjednik banke Stephen Sanger preuzeti mjesto predsjednika uprave.

Prošlog je mjeseca Wells Fargo kažnjen sa 185 milijuna dolara i optužen od strane američkih regulatora za "rasprostranjenu nelegalnu praksu". Kazna koju je izrekao Američki ured za financijsku zaštitu potrošača najveća je dosad tog regulatora.

Wells Fargo je dosad otpustio više od 5.000 radnika kao odgovor na skandal.

Banka je objavila da će kontaktirati svakog klijenta diljem zemlje koji ima depozit u banci i ispitati jesu li njihovi računi propisno ovlašteni. Također će kontaktirati stotine tisuća kupaca s važećim kreditnim karticama i ispitati trebaju li i žele te kartice.

Ubuduće će banka klijentima slati potvrdni e-mail u roku od jednog sata od otvaranja novog depozitnog računa.