ZAGREBAČKA BURZA

Šesti uzastopni dan rasta CROBEX-a, u fokusu Atlantic Grupa

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nastavilo s rastom, gdje je CROBEX s plusom od 0,2 posto upisao šesti uzastopni dan rasta, te dosegao najvišu razinu u mjesec dana, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,1 posto

Sektorske je dobitnike predvodio indeks prehrambenog sektora, dok je građevinski sektor bio u crvenom. Likvidnost je blago kliznula u odnosu na dan ranije, sa 7,5 milijuna kuna redovnog prometa.

Najlikvidnija je bila dionica Atlantic Grupe s 2,6 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 0,9 posto, neopterećena medijskim napisima o prodaji dionica od strane člana uprave. Riječ je ujedno o glavnom dobitniku dana od likvidnijih izdanja, čime je dionica došla nadomak svoje povijesno rekordne razine.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Po likvidnosti ju prati dionica Valamar Riviere, koja je bila u fokusu investitora u prethodnim danima, dok je jučer sakupila 1,5 milijuna kuna prometa uz pad cijene od 0,8 posto, nakon tri uzastopna dana rasta.

Među gubitnicima osjetne padove cijena su upisale dionice Petrokemije, Đuro Đaković Grupe i Dalekovoda koji su izgubile nešto iznad 6 posto.

Dobitnik dana: Atlantic Grupa +0,88% 1150,00 kuna

Gubitnik dana: Petrokemija -6,83% 30,00 kuna

CROBEX: +0,16% 1.747,42 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.