IVAN PALADINA

Šef IGH: Prvi gosti u Ritz-Carltonu u Kuparima 2020.

29.10.2015 u 15:17

Bionic
Reading

Direktor tvrtke Avenue ulaganja Ivan Paladina izrazio je u četvrtak zadovoljstvo time što je Vlada prihvatila njihovu ponudu za realizaciju turističkog kompleksa Kupari te kazao da bi prvi gosti, ako bude sve po planu, mogli stići u taj kompleks i prije natječajnog roka, već u sezoni 2020.

Ivan Paladina, ujedno predsjednik Uprave IGH, vjeruje da je projekt za Kupare dobar ne samo za sudionike - ulagače i partnere, među kojima je i prestižni međunarodni hotelski lanac Marriott s brendom Ritz-Carlton, koji će i dovoditi goste - nego i za Župu dubrovačku, Hrvatsku i njen turizam u cjelini.

'Naš plan je u Kuparima u četiri godine uložiti nešto malo manje od 100 milijuna eura, izgraditi dva hotela s pet zvjezdica s oko 400 smještajnih jedinica i vilu, sve vrlo luksuzne razine. Iako su prema uvjetima natječaja rokovi za dovršetak gradnje i primanje prvih gostiju najdulje idućih sedam godina, ipak vjerujemo da ćemo to moći obaviti znatno ranije te da će Ritz-Carlton prve goste imati već u sezoni 2020', naglasio je Paladina.

Prema poslovnom planu, radovi bi trebali početi za otprilike godinu i pol, što je, kako je kazao, kao i svi drugi rokovi, vrlo optimistično jer prije toga će kao investitor surađivati s lokalnom zajednicom na izradi urbanističko-prostornog plana za tu lokaciju, koji sada ne postoji, a koji mora biti usklađen i s njihovom vizijom i master-planovima za Kupare.

Angažman hrvatskih građevinaca

Rokovi će, dodaje, ovisiti i o njima kao investitoru, ali većim dijelom i o javnim institucijama koje će biti uključene. Nakon urbanističko-prostornog plana kreće izrada arhitektonskog i drugih rješenja potrebnih za početak radova, u kojima će sudjelovati hrvatske građevinske i druge tvrtke.

'Vjerujem čak da će u realizaciji projekta biti angažirane isključivo hrvatske građevinske tvrtke, među kojima i IGH u jednom dijelu projektiranja i nadzora ili možda čak i za cijeli nadzor. Bit će posla i za Hidroelektru niskogradnju i bar još 10-ak građevinskih i drugih tvrtki', najavljuje Paladina.

Poručuje i da će biti 'dobri partneri svima', kao i da će s ciljem pripreme kadra za poslovanje u Kuparima već iduće godine početi sa stipendiranjem učenika i studenata iz Župe dubrovačke i okolice. 'Znamo iznimnu važnost svakog ovakvog projekta za čiji su ključ uspjeha, kao i za sve u turizmu, ljudi, stoga krećemo i sa stipendiranjem', kazao je Paladina.