REDUKCIJA PLINA

SDP pozvao tvrtke da tuže državu

15.01.2009 u 14:18

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Socijaldemokratske stranke (SDP) Slavko Linić ocijenio je da su štete učinjene gospodarstvu zbog isključenja plina enormne i da će se još povećati interventnim uvozom plina te da je za to odgovorna Vlada, a gospodarstvenicima je poručio da za štetu nastalu u njihovu poslovanju tuže državu.

Na stranačkoj konferenciji za novinare, održanoj danas (15. siječanj) u Rijeci, Linić je ponovno ocijenio da je Vlada kriva za loše energetsko stanje u zemlji u prvome redu zato što nije omogućila izgradnju dodatnih skladišta za plin. Zakonom o tržištu plina koji je donio Sabor u travnju 2007. određeno je da je ta dodatna skladišta dužna izgraditi Ina, a dosad se nije ništa učinilo na tom polju, rekao je Linić.

Saborski zastupnik Željko Jovanović je ustvrdio kako je najveći problem Hrvatske danas njezina Vlada. Ocijenio je da je bit njezina djelovanja "laganje uz inerciju, nesnalaženje i neograničenu političku korupciju"

Vlada nije samo jednostranačka, nego i Vlada jednog čovjeka, a koalicijski partneri HDZ-a u Vladi "predstavljaju smokvin list za sve poteze o kojima odlučuje jedino premijer Sanader", rekao je Jovanović.

Istaknuo je da Vlada nije ispunila nijedno predizborno obećanje. Nije omogućila veću kvalitetu života građana, nije poštovala zahtjeve koalicijskih partnera, nije ispunila obećanja o ubrzanju pristupa EU i nije riješila nijednu veliku koruptivnu aferu, rekao je Jovanović.