NEZGODNA TEMA

SDP-ovci ne smiju ni zucnuti o Podravci

01.10.2013 u 12:27

Bionic
Reading

Gradski odbor SDP-a u Koprivnici donio je službenu odluku kojom svim članovima, a pogotovo članovima vodstva, zabranjuje bilo kakve javne istupe koji bi imali ikakve veze s prehrambenom kompanijom Podravkom.

Kako piše Večernji list, jača od dviju sukobljenih struja u koprivničkome SDP-u, ona pod kontrolom bivšega gradonačelnika Zvonimira Mršića, koji je lani instaliran na mjesto šefa Podravkine uprave, svog mentora želi zaštiti od novih napada slabije struje, koja želi 'demršićizirati' stranku.

Potonju struju predvode saborski zastupnik i neuspio kandidat za župana, šef županijskog SDP-a Darko Ledinski te doministar i aktualni šef koprivničkog SDP-a Dražen Pros. Njih su dvojica u dva navrata u posljednjih nekoliko mjeseci davali izjave o Podravki – prvi put kad je šefu uprave povećana plaća, a drugi put kad mu je isplaćen menadžerski bonus.

I dok je zabrana daljnjih istupa prošla na gradskoj razini, na kojoj su 'mršićevci' u većini, stvar je, kako doznajemo, propala na Županijskom odboru SDP-a, u kojemu prevladavaju 'protumršićevci'.

Tako je nastala apsurdna situacija da, primjerice, šef gradskog SDP-a više ne smije ni zucnuti o Podravki ne želi li snositi sankcije, dok za županijskoga šefa stranke tako što, barem službeno, ne vrijedi.