29. svibnja

Saznajte sve o prvim studijima podatkovne znanosti, umjetne inteligencije i digitalne ekonomije u Hrvatskoj

23.05.2024 u 10:01

Bionic
Reading

Ususret pokretanju dva nova sveučilišna prijediplomska studijska programa, Sveučilište Algebra organizira dvije jednodnevne radionice u jutarnjem terminu kojima će se maturanti moći pobliže upoznati s novim programima te naučiti sve o svijetu moderne ekonomije i upravljanja podacima uz pomoć umjetne inteligencije

Radionice će biti održane u srijedu, 29. svibnja 2024., na kampusu Sveučilišta Algebra (Gradišćanska ulica 24, Zagreb), a na njima će biti predstavljeni novi Algebrini studijski programi Poslovne ekonomije i digitalnog poslovanja te Podatkovne znanosti i umjetne inteligencije. Trajanje radionica je od 10:00 do 13:00 sati.

Svijet van granica tradicionalne ekonomije

Sveučilište Algebra novim studijskim programom otvara vrata svima koji žele upoznati svijet izvan granica tradicionalne ekonomije i učiti više o poslovanju i radu u svijetu u kakvom danas živimo – o tome kako uspješno voditi multinacionalnu kompaniju u kojoj se komunikacija odvija prvenstveno na digitalnim kanalima te o tome kako se stvara održiva konkurentska prednost i poduzetnički mindset u globalnom svijetu neprestane povezanosti.

Na radionici Poslovne ekonomije i digitalnog poslovanja, voditelj studija, doc. dr. sc. Nikola Drašković zainteresiranima će približiti svijet strateškog menadžmenta, ekonomije socijalnih mreža, FinTecha, blockchaina, kriptovaluta i primjene umjetne inteligencije u poslovanju. Maturanti će tako imati priliku saznati i gdje se mogu zaposliti po završetku ovog studija te kako izgleda rad u ekonomiji decentraliziranog poslovanja.

Omiljeni nastavnik matematike Toni Milun održat će posebno predavanje na temu 'Obogati se znanjem' u kojem će obuhvatiti osnove ulaganja, pametne potrošnje i štednje. Maturanti će imati priliku osmisliti svoj ulagački portfolio uz što manji rizik te naučiti sve o razlici između konzervativnih vs. rizičnih ulaganja te o tome isplati li se danas više ulagati u dionice velikih korporacija, u nekretnine, startupe ili u kriptovalute?

Novim studijskim programom Algebra nema samo za cilj stvoriti generaciju poslovnih stručnjaka, nego i zajednicu budućih lidera i menadžera koji će informirano, savjesno i odgovorno upravljati suvremenim kompanijama nove generacije.

Studij namijenjen arhitektima digitalne budućnosti

Podatkovna znanost disciplina je s utjecajem na promjene u mnogim industrijama. Algebrin novi studijski program Podatkovne znanosti i umjetne inteligencije spaja poslovanje, tehnologiju i praktične izazove iz stvarnog svijeta u jedinstven spoj znanja namijenjen stručnjacima koji će aktualne probleme rješavati kreativnim korištenjem naprednih digitalnih alata i inovativnih tehnika analize podataka, bilo da se radi o izazovima javne uprave, novom pogledu na postojeće probleme kao što su oni s klimatskim promjenama, društvenim nejednakostima ili plasmanu novog, još neistraženog proizvoda na tržište.

Voditelj studija, dr. sc. Zdravko Kunić, na besplatnoj će radionici maturantima otvoriti vrata u svijet informatike novog doba, podataka i primjene kognitivne znanosti i umjetne inteligencije u poslovnim procesima. Sudionici će imati priliku saznati kako podaci oblikuju odluke, inovacije, svakodnevni život i način na koji vidimo i možemo stvarati našu budućnost.

Maturanti će se upoznati s analitičkim tehnikama i alatima podatkovnih i inteligentnih sustava te alatima za integraciju i vizualizaciju na primjeru studije slučaja 'SmartEnRoute' za mobilno mjerenje kakvoće zraka u Zagrebu. Po završetku, bit će održan i zabavni Kahoot kviz u kojem će sudionici moći provjeriti svoje znanje i za to osvojiti prigodne nagrade.

Prijave na besplatne radionice otvorene su putem službenih web stranica Sveučilišta Algebra do 28. svibnja do kraja dana.

sve osim nogometa