OTKUPILI DOKUMENTACIJU

Samoborski DIV zainteresiran za škverove

brodogradilište, 3. maj, brodogradnja, škver

brodogradilište, 3. maj, brodogradnja, škver

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Željko Šop

Nakon već poznatih igrača u privatizaciji domaćih brodogradilišta, splitskog trgovca nekretninama Slobodana Ljubičića koji opet iskazuje interes za Brodotrogir, baš kao i Philip Zepter za 'Kraljevicu', Novi list doznaje da se u utrku uljučio i proizvođač vijčane robe DIV

Samoborska tvrtka otkupila je ponudbenu dokumentaciju i dozvolu da mogu obaviti dubinsko snimanje za 3. maj, Uljanik, Brodotrogir te Brodosplit. Prema riječima člana Uprave DIV-a Darka Pappoa sve su to brodogradilišta s kojima DIV poslovno surađuje i jedan je od njihovih većih dobavljača.

U sastavu DIV grupacije posluje pet poduzeća i dva predstavništva. Osim pogona u Samoboru, 2003. godine kupili su bivšu tvornicu TVIK u Kninu i tamo obnovili potpuno zaostalu proizvodnju vijaka, u vlasništvu imaju i tvornicu u Srbiji, a djeluju i na području Bosne i Hercegovine i Slovenije. Zapošljavaju blizu 800 radnika, od čega je četristotinjak zaposleno u Hrvatskoj. Godišnji promet vrti im se oko 60 milijuna eura, a 80 posto vlastite proizvodnje plasiraju u izvoz.

'Imamo iskustva u privatizacijskim procesima, a sa sva ova četiri brodogradilišta za koja smo otkupili ponudbenu dokumentaciju već poslujemo duži niz godina. Iz saznanja s kojima dosad baratamo vjerujemo da brodograđevna industrija ima perspektivu. No, daleko konkretnije informacije imat ćemo nakon što obavimo due diligence po brodogradilištima, na osnovu čega ćemo onda donijeti odluku hoćemo li dati ponudu za njihovu kupnju ili ne. Ovo je zasad samo naš iskaz interesa', kazao je Pappo za Novi list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi