SMJENA UPRAVE

Ruski vlasnik objasnio što planira s TLM-om

12.05.2015 u 19:08

Bionic
Reading

Vlasnik šibenskog TLM-a, ruski biznismen Igor Shamis izjavio je u utorak kako će proizvodnja u TLM-u krenuti kada on i službeno preuzme upravljačka prava u TLM-u

Shamis, vlasnik TLM Holdinga i Tvornice prešanih proizvoda te TLM Aluminiuma, tvrtke koja u vlasništvu ima Tvornicu valjanih proizvoda, potvrdio je na konferenciji za novinare kako je jučer smijenio Branimira Lepura s mjesta predsjednika Uprave TLM Aluminiuma te na njegovo mjesto imenovao Marijana Stričevića, predsjednika uprava TLM Holdinga i prešaonice.

Zahtjev za promjenom vodstva tvrtke poslan je Trgovačkom sudu, kazao je Shamis, dodajući kako prije no što to bude riješeno nema nikakvu namjeru osiguravati sirovinu za proizvodnju niti izvršiti ulaganja.

To bi, kazao je, za njega bio preveliki poslovni rizik.

Međutim, nastavio je Shamis, kada to bude riješeno, u proceduru će ići svi ugovori koji su spremni već dva mjeseca, kao i ulaganje po ugovoru.

Na upite novinara o iznosima ulaganja nije iznosio konkretne iznose ulaganja niti rokove pokretanja proizvodnje.

Na pitanje zašto, ako su ga već kočila upravljačka prava, nije pokrenuo proizvodnju u prešaonici kojom upravlja od prvog dana, Shamis odgovara kako oba pogona gleda zajedno

Pokretnje proizvodnje u prešaonici, a bez proizvodnje valjaonice ne bi bilo profitabilno. Ne želim pokretati proizvodnju koja stvara gubitke. Cilj mi je istovremeno pokrenuti proizvodnju u oba pogona i stvarati dobit, kazao je Shamis.

Istaknuo je i kako će zasad zadržati sve radnike, no kako je upitno hoće li zadržati i administraciju.

Vlasnik TLM-a odbacio je tvrdnje i optužbe bivšeg predsjednika Uprave TLM Aluminiuma Branimira Lepura za nezakonite isplate s računa tvrtke, a na njegov (Shamisov) zahtjev.

Nikad nije bilo nikakvog sukoba niti nelegalnog prebacivanja novca, odgovorio je Shamis na novinarski upit kako je riješen konflikt s Lepurom koji je javno bio prozvao Shamisovog suradnika Stričevića za izvlačenje novca iz tvrtke.

Na pitanje je li točno da je dok je tvrtka u postupku predstečajne nagodbe tražio da mu se osiguraju tjedni troškovi u iznosu od pet tisuća eura, Shamis je odgovorio kako nije bila riječ o isplatama već o postavljanju limita za reprezentaciju na kreditnoj kartici