NAJVIŠE NOĆENJA

Rovinj ponovno hrvatski turistički rekorder

09.10.2013 u 08:45

Bionic
Reading

Rovinj će i ove godine, četvrti put zaredom, biti hrvatski rekorder po broju ostvarenih turističkih noćenja, izjavio je jučer rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza

U Rovinju je od početka godine boravilo 450 tisuća turista koji su ostvarili više od 3,1 milijun noćenja, što je porast od jedan posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, rekao je gradonačelnik Sponza na konferenciji za novinare na kojoj je zajedno s ministrom turizma Darkom Lorencinom predstavio rezultate o ostvarenom turističkom prometu u prvih devet mjeseci ove godine.

Podsjetio je kako je ove godine Rovinju dodijeljena i prestižna nagrada 'Zlatna jabuka' za doprinos u očuvanju, unapređenju i razvoju povijesno-kulturne baštine u funkciji razvoja turizma, dodavi kako su pred Rovinjem novi izazovi u okviru nacionalne Strategije razvoja turizma.

U prilog tomu najavio je novu investiciju 'Maistre', koja će podići kvalitetu smještaja i usluga izgradnjom još jednog hotela s pet zvjezdica krajem 2014. godine, a procjena planirane investicije iznosi oko 50 milijuna eura.

Glede zdravstvenog turizma u suradnji s Istarskom županijom pripremamo Studiju isplativosti ulaganja u rovinjsku bolnicu 'dr. Martin Horvat' kako bi mogli konkurirati prema strukturnim europskim fondovima, naglasio je gradonačelnik Sponza.

Izvijestio je također da je u predzavršnoj fazi i izradba potrebne dokumentacije za projekt uređenja i izgradnje južne luke, kojim će se unaprijediti tradicijska ribarska djelatnost ali i razvoj nautičkog turizma na rovinjskompodručju.