DOBAVLJAČI I TODORIĆ

Roglić: Smijenio bih sve one koji su dopustili toliku izloženost Agrokoru!

23.10.2017 u 10:30

Bionic
Reading

Poduzetnik i vlasnik Orbico grupe Branko Roglić gostovao je jutros u radioemisiji Poslovni tjedan HRT-a posvećenoj Agrokoru. Ocijenio je kako će barem deset godina trajati brojni sudski procesi vezani uz taj koncern

'Agrokor je velika enigma. Ja sam najviše kazao o koncernu kad sam pustio zadužnicu. Shvatio sam da Todorić više ne upravlja sustavom, da je izgubio kontrolu i želio sam naplatiti svoja potraživanja. Mislim da nisam pogriješio', rekao je Roglić.

Vlasniku Orbica nije jasno kako su si mnogi Agrokorovi dobavljači dopustili to da u potpunosti budu ovisni o Todorićevoj kompaniji. 'Kakvi su to vlasnici i menadžment koji su dopustili toliku izloženost jednom kupcu!? Da sam ja vlasnik tih tvrtki, smijenio bih sve te uprave. Taj menadžment nema uvid u stanje poslovanja niti viziju dugoročne održivosti poduzeća', istaknuo je Roglić.

Roglić smatra kako sam Agrokor neće moći generirati dovoljno novca da vrati sve dugove. 'Čeka nas ogroman broj sudskih procesa koji se neće riješiti u 10 godina. Zahtjev Sberbanka je očekivan. Pitanje je hoće li oni uspjeti dokazati da je Agrokor nacionaliziran. Ja mislim da nije, već da se radi o privremenom preuzimanju upravljanja. Kako će to završiti na sudu, samo Bog zna', rekao je Roglić.

  • +45
Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL