ODLUKA

RIZ Odašiljači sele se s prestižne lokacije u Zagrebu, traže kupca za zemljište i novu nekretninu

03.09.2018 u 10:41

Bionic
Reading

RIZ Odašiljači napuštaju dugogodišnje sjedište i proizvodnu lokaciju u Božidarevićevoj 13 u zagrebačkom Maksimiru, odlučeno je na glavnoj skupštini dioničara održanoj krajem prošloga tjedna

Skupština je zadužila upravu da pripremi proces preseljenja proizvodnog pogona sa sjedišta u zagrebačkoj Božidarevićevoj 13 na novu lokaciju, izvijestili su u ponedjeljak iz RIZ Odašiljača.

U priopćenju se navodi da je usvojen protuprijedlog većinskog dioničara Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) za Odluku o pokretanju odobrenja direktoru za pokretanje postupka preseljenja s aktualnog sjedišta na novu lokaciju.

Taj će proces obuhvatiti izradu elaborata preseljenja proizvodnog pogona na novu lokaciju zajedno sa zaposlenicima koji su upoznati s procesom proizvodnje i proizvodnim programom i s vanjskim suradnicima, kao i pronalazak zemljišta za novu lokaciju koje će zadovoljiti sve potrebe preseljenja proizvodnog pogona, u skladu s tim elaboratom.

Uprava RIZ Odašiljača ovlaštena je pronaći kupca za nekretninu u Zagrebu, Božidarevićeva 13., nedaleko šume Maksimir, kao i novo zemljište. Nakon što se pronađe kupac za nekretninu u Božidarevićevoj, odnosno pogodno zemljište za preseljenje pogona, uprava je ovlaštena sklopiti kupoprodajne ugovore.

  • +16
Prosvjed radnika RIZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Na skupštini su usvojena financijska izvješća za prošlu godinu, izvješće uprave o stanju društva za 2017. godinu, kao i  izvješće nadzornog odbora. 

Usvojena je i odluka o pokriću gubitka iz 2017. godine te odluka o davanju razrješnice upravi - direktoru društva za lanjski rad, a razrješnicu je dobio i nadzorni odbor.