klemm nije osnivač

Reagiranje Hanfe na tekst o Klemm sigurnosti

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.08.2017 13:37
  • Objavljeno 10.08.2017 u 13:37
hanfa

hanfa

Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic/CROPIX

Dana 18. srpnja 2017. na internetskoj stranici portala „Tportal“ (www.tportal.hr) objavljen je tekst s navedenim autorom N.S./Poslovni dnevnik pod naslovom „Klemm se baca u novi biznis, evo čime će se baviti“

U podnaslovu članka navodi se da g. Josip Klemm pokreće tvrtku za zastupanje u osiguranju te ukazujemo na to da g. Josip Klemm kao fizička osoba nije osnivač nijednog društva za zastupanje u osiguranju sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Osnivač preddruštva Klemm zastupanje u osiguranju d.o.o. za zastupanje u osiguranju koje je dobilo dozvolu za obavljanje poslova zastupanja u osiguranju je pravna osoba,  Klemm sigurnost d.o.o.

U tekstu članka navedeno je kako je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (dalje: Hanfa) rješenjem, kojim se preddruštvu daje dozvola za obavljanje poslova zastupanja u osiguranju, dala nalog društvu da u roku od osam dana od dana primitka rješenja o upisu osnivanja u sudski registar dostavi to rješenje, kao i ugovor o radu na puno radno vrijeme sklopljen s članom uprave, odnosno direktorom društva te da isto ne spada u uobičajenu proceduru.

Napominjemo kako, u skladu s odredbom članka 4. stavka 1. točke 1. i točke 3. Pravilnika o sadržaju redovitih izvješća i izvješća na zahtjev Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Narodne novine, broj 13/16 i 91/16), a u svezi s člankom 420. stavkom 4. Zakona o osiguranju (Narodne novine, broj 30/15), je naloženo u rješenju da je osnivač društva za zastupanje u osiguranju dužan Hanfi dostaviti ugovor o radu sklopljen s članom uprave, odnosno direktorom društva za zastupanje u osiguranju te rješenje o upisu u sudski registar.

Navedeno je uobičajeno postupanje Hanfe u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima, odnosno navedeno je sastavni dio svih rješenja Hanfe kojima se izdaje dozvola za zastupanje u osiguranju društvima za zastupanje u osiguranju. Isto je vidljivo uvidom u rješenja te tematike koje je Hanfa objavila na svojoj internetskoj stranici u sklopu objava sa sjednica Upravnog vijeća Hanfe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi