POZITIVAN TREND

Rast prihoda i dobiti Deutsche Telekoma

05.11.2009 u 12:44

Bionic
Reading

Vodeći europski telekomunikacijski operater Deutsche Telekom izvijestio je u četvrtak o rastu neto dobiti za sedam posto i rastu prihoda za pet posto u trećem tromjesečju 2009.

U razdoblju od srpnja do rujna neto dobit dosegnula je 959 milijuna eura, u odnosu na 895 milijuna eura u trećem tromjesečju 2008., navodi se u priopćenju.

Prihodi su skočili za 5,2 posto na 16,26 milijardi eura, dok je temeljna dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla za 10,2 posto na 5,394 milijarde eura. Rezultati su uglavnom bili u skladu s očekivanjima analitičara.

Poslovanje DT-a poduprla je konsolidacija grčkog telekomunikacijskog operatera OTE, čiji je doprinos prihodima iznosio 1,5 milijardi eura dok je EBITDA povećala za 600 milijuna eura.

'Nastavili smo pozitivan trend iz drugog tromjesečja i ubrzali ga', konstatirao je izvršni direktor Rene Obermann.

'Brzo smo reagirali i poduzeli učinkovite korake na tržištima na koja smo se koncentrirali u prvom tromjesečju - u SAD-u, Velikoj Britaniji i Poljskoj'.

Mjere rezanje troškova omogućile su profitabilnije poslovanje svih operativnih segmenata grupe u trećem tromjesečju, priopćila je kompanija.