TRŽIŠTE KAPITALA

Rast dioničkih indeksa, snažniji promet

Bionic
Reading

Nakon što je domaće tržište kapitala većinu dana provelo bez jasnog trenda te su se indeksi kretali između pozitivnog i negativnog teritorija, utorak su indeksi ipak zaključili s dobicima. Indeks CROBEX je ojačao oko 0,3 posto dok je uži indeks, CROBEX10, porastao 0,6 posto. Sektorski je najbolju izvedbu imao indeks turističkog sektora s rastom od 0,2 posto dok je gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora s minusom od 1,5 posto

Likvidnost je ojačala u odnosu na dan ranije te je ukupni dionički promet iznosio nešto ispod 13 milijuna kuna, od čega u redovnom trgovanju oko 10,3 milijuna kuna. Razlika od 2,5 milijuna kuna bila je ostvarena u blok transakciji Valamar Riviere.

U redovnom trgovanju najlikvidnija je bila dionica Hrvatskog Telekoma, s 2,8 milijuna kuna prometa i rastom cijene od oko 1 posto. Preko milijun kuna prometa prikupile su još dionice Valamar Riviere, Turisthotela i Adrisa, koje su redom ojačale 1,7 posto, 4 posto i 1 posto.

Titula dobitnika dana ipak ide dionici Proficija, koja je na 86 tisuća kuna prometa skočila 4,2 posto. Na strani gubitnika vrijedi izdvojiti dionicu Dalekovoda, čija je cijena potonula 5,9 posto, a slijede je dionice Peveca, Excelsa nekretnina i Petrokemije, a oslabile su redom 5,4 posto, 3,5 posto i 3,0 posto.

Dobitnik dana Proficio +4,17% 36,46

Gubitnik dana Dalekovod -5,94% 11,40

Crobex +0,28% 1.611,80

Detaljnije o trgovanju na tržištima kapitala možete pročitati OVDJE.