KAO U VUKOVARU 91'

Radnicima RIZ Odašiljača zaštitari zabranili ulaz u tvrtku

riz odašiljači

riz odašiljači

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Uprava je preko vikenda dovela zaštitarsku tvrtku koja je jutros jednom dijelu radnika RIZ Odašiljača zabranila ulaz i obavijestila ih da su suspendirani

'Dogodilo se to da se predstavnik zaštitara kao u ratu, kao u Vukovaru 91-e, izašao van i jedni lijevo drugi desno, pročitao popis radnika koji su suspendirani i koji ne mogu ući na svoje radno mjesto', kazala je Media servisu sindikalna povjerenica Marina Glokević.

Glokević kaže da su na popisu članovi radničkog vijeća, predstavnici sindikata, branitelja i uprave iz redova zaposlenika. Ostali su se zaposlenici solidarizirali pa ni oni ne žele ući u zgradu.

'Oni nas zovu ali mi ne prihvaćamo to da uđemo unutra sada', kaže jedan od radnika i dodaje da sada svi čekaju nekakav rasplet napete situacije.

"Ne znamo iz kojeg razloga i zašto, zašto se radi selekcija kao u Auschwitzu. Ti ljudi ne smiju ući unutra, a mi smo rekli da ne idemo onda ni mi. Situacija je da mi smo svi na ulici, čekamo medije kojih nema i koji najvjerojatnije neće ni doći jer je vjerojatno došla direktiva iz Vlade da ne smiju doći. Zaštitari su tu i dalje, parkirali su se na ulaz s BMW-ima", rekao je Media servisu radnik RIZ-a.

Uprava: Nismo nikome zabranili ulaz

Dok Radnici RIZ Odašiljača i dalje stoje ispred tvrtke, Uprava pak tvrdi da ulaz nikome nije zabranjen.

"Osobno sam dva puta zamolio zaposlenike da uđu u tvornicu", rekao je Media servisu Predsjednik Uprave RIZ Odašiljača Kamilo Vrana i dodao:

"Radi se prije svega o bivšim članovima Uprave i još nekim zaposlenicima koji su napravili određene radnje koje mislimo da su i ozbiljno kršenje zakona. Dobili su samo suspenziju na određeno vrijeme uz sva zadržana prava i plaću i radno mjesto i sve ostalo dok utvrdimo činjenice", pojasnio je Vrana.

U nedjelju je Hina izvijestila da su novoizabrani članovi Uprave RIZ odašiljača, predvođeni s predsjednikom Kamilom Vranom, obišli postrojenje tvornice kako bi dobili uvid u njezino stanje i najavili da se tvrtka od ponedjeljka ponovno vraća redovnom radu.

Članovi Uprave izrazili su zajednički stav kako je napokon došlo vrijeme da tvornica nastavi s normalnim radom te se okrene onome u čemu je najbolja – izradi vrijednih proizvoda u području komunikacije, razvoju visokih tehnologija i otvaranju novih poslovnih perspektiva.

Na sjednici Nadzornog odbora održanoj u petak 21. rujna izabrana je nova Uprava RIZ-Odašiljača za čijeg predsjednika je imenovan Kamilo Vrana, zamjenika predsjednika Robert Hirc te za njezinog trećeg člana dosadašnji predsjednik Uprave Robert Inkret. Sjednici su nazočili troje članova Nadzornog odbora Vesna Čizmar, Marijan Rošić i Drago Dominić, čime je Nadzorni odbor imao potrebnu većinu za donošenje odluke o imenovanju nove Uprave.

Radnici RIZ-Odašiljača u petak su novoj članici NO Vesni Čizmar, koju optužuju da je kao bivša pokajnica iz "afere Maestro" postavljena u NO da bi tvrtka bila uništena i poslana u stečaj, onemogućili ulazak u tvrtku i time održavanje sjednice NO u samoj tvrtki, a pritom je gotovo došlo do sukoba između radnika i zaštitara koje je, kako su kazali radnici, angažirala nova Uprava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi