OBNOVA

Pula sufinancira obnovu pročelja, evo koliko se novca može dobiti

06.01.2022 u 19:00

Bionic
Reading

Grad Pula je početkom tjedna raspisao javni poziv građanima za sufinanciranje obnove pročelja, za što je u ovogodišnjem proračunu osigurano 3,76 milijuna kuna.

Novost u odnosu na prethodne godine je što u obnovu ulaze i zgrade izvan uže zaštićene kulturno-povijesne gradske jezgre. Naime, osim tzv. zone prioriteta 1, uvedena je i zona 2.

Gradonačelnik Filip Zoričić izjavio je da se grad mora srediti te da pročelja moraju biti uredna, i to "od Verude, centra, Monte Zara, rive, Tršćanske, do Rakovčeve i Stankovićeve".

Broj prijava sufinancirat će se ovisno o raspoloživim proračunskim sredstvima, stoji u javnom pozivu. Nadalje, umjesto roka za dostavu prijava, navodi se sljedeće:

"Rok za dostavu prijava na javni poziv započinje danom objave poziva na mrežnoj stranici Grada Pule i oglasnoj ploči Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, a traje do zatvaranja poziva".

Prijava za sufinanciranje radova obnove pročelja podnosi se u pisanom obliku, na prijavnom obrascu, uz koji je potrebno priložiti dokumentaciju, piše Glas Istre.

Sufinanciranje se kreće od 30 do 80 posto, odnosno od maksimalno 80.000 do čak 600.000 kuna, ovisno o tome gdje se zgrada i pročelje nalaze.