Philadelphia - Dubrovnik

Prvi puta od samostalnosti: Hrvatska od sutra dobiva izravnu zračnu vezu s SAD-om

06.06.2019 u 22:06

Bionic
Reading

Svake je godine u Hrvatskoj sve više američkih turista. Oni su za naš turizam iznimno važni jer putuju cijele godine, ne samo u glavnoj sezoni. Ove godine očekuje se daljnji rast dolazaka jer se prvi put od samostalnosti uvodi izravna zračna linija sa SAD-om.

Prvi zrakoplov iz Philadelphije prema Dubrovniku poletjet će sutra navečer. Oko polovice Amerikanaca na godišnji odmor putuje izvan svoje zemlje. Nakon Meksika najčešće posjećuju Europu. Posljednjih godina - sve više i Hrvatsku, osobito Dubrovnik.

Izravna linija iz Philadelphije za Dubrovnik trebala bi olakšati putovanje turistima sa sjeveroistočne obale, pa tako i onima iz New Yorka koji su kod nas najbrojniji.

'Jedan dio njih će dolaziti u Philadelphiju jer je ona blizu New Yorka i u tom smislu očekujemo i veći dio Njujorčana u Dubrovniku', rekao je za HRT Frano Matušić, državni tajnik u Ministarstvu turizma.

Prije samo 5 godina bilo je nezamislivo, a danas već polovica američkih turoperatora od njih 160 udruženih u nacionalnu turističku organizaciju - prodaje aranžmane za Hrvatsku.