IZBOR U PONEDJELJAK

Prvi put na čelo HUP-a dolazi žena?

26.09.2014 u 17:53

Bionic
Reading

Vijeće Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u ponedjeljak će birati novog predsjednika tog udruženja. Kako neslužbeno doznaje tportal, na tu poziciju trebala bi prvi put biti izabrana žena, a riječ je o Gordani Deranji, direktorici pulskog brodogradilišta Tehnomont

Iako je Gordana Deranja za tportal prije nekoliko tjedana izjavila kako 'prvi put čuje' da bi mogla biti imenovana na čelnu poziciju u HUP-u, Odbor za nominacije tog udruženja prošlog tjedna očito ju je uspio nagovoriti i nominirao za to mjesto, doznaje tportal. Gordana Deranja nam je potvrdila da je nominirana, međutim nije htjela ništa komentirati dok ju definitivno ne izabere Vijeće članica HUP-a u ponedjeljak. Dodala je da je to za nju velika čast.

U nominacijskom odboru koji će u ponedjeljak predložiti Gordanu Deranju Vijeću HUP-a su Ivica Mudrinić, još uvijek aktualni predsjednik HUP-a i bivši predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, zatim Damir Kuštrak, član Uprave Agrokora, Krunoslav Čović, prvi čovjek tvrtke Chromos-Agro, Damir Skender, šef Saponije, te sama Gordana Deranja.

Iako je moguće da se tijekom zasjedanja Vijeća članica HUP-a pojavi i još neka nominacija, naš sugovornik upućen u priču kaže da je to malo vjerojatno te da je izbor Gordane Deranje praktički gotova stvar.
U igri za novog predsjednika HUP-a bili su navodno i Branko Roglić, vlasnik Orbica, Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikola Tesla, Vlado Čović iz Zagreb-montaže, a svi su redom nedavno tportalu poručili da nisu u mogućnosti prihvatiti tu poziciju.

Gordana Deranja je nagrađivana menadžerica koja je svojim vođenjem pulsko brodogradilište spasila od propasti. Tvrtka Tehnomont danas ima svoja radilišta u Splitu, Rijeci, Njemačkoj i Italiji te pogone u BIH i Srbiji.

Deranja je već aktivna u HUP-u kroz njegovu Udrugu metalaca.