TRŽIŠTE KAPITALA

Prvi pad CROBEX-a u novoj godini, gubitnike predvodili brodari

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nakon dva dana rasta u novoj godini upisalo svoj prvi dan pada

CROBEX je oslabio 0,4 posto, dok je uži indeks CROBEX10 upisao umjereniji pad od 0,2 posto. Sektorske je gubitnike predvodio indeks građevinskog sektora s 1,3 posto minusa. Likvidnost je bila povišena, s 12,4 milijuna kuna redovnog prometa, te dodatnih 6,4 milijuna kuna prometa u blok transakciji dionicom Valamar Riviere, što je ukupni promet podiglo na najvišu razinu od studenog.

U redovnom prometu je najlikvidnija bila dionica Hrvatskog Telekoma s 5,8 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 0,8 posto, što je ujedno bio jedini dobitnik među pet najlikvidnijih izdanja.

Među milijunaše po prometu se ugurala još samo dionica Optime Telekoma, koja je na 1,5 milijuna kuna prometa zabilježila pad cijene od 2,4 posto. Po prometu slijedi dionica Podravke, sa znatno skromnijih 900 tisuća kuna protrgovane vrijednosti, uz pad cijene od 1,2 posto.

Gubitnik dana je dionica Čateksa koja je potonula 9,2 posto, međutim na skromnom prometu od 12 tisuća kuna, a slijede brodari Tankerska Next Generation i Atlantska plovidba s minusima od 6 posto i 5,2 posto. Među dobitnicima izdvaja se dionica Termes Grupe sa rastom od 3,3 posto, a u stopu slijedi dionica Đuro Đaković Grupe s plusom od 3,1 posto.

Dobitnik dana: Termes Grupa +3,33% 31,00 kuna

Gubitnik dana: Čateks -9,23% 59,00 kuna

CROBEX: -0,40% 2.028,47 bodova

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.